BISTRIȚA LA CENTENAR: Costumul popular – veșmântul preferat de politicieni! Parada militară a fost cel mai așteptat moment (FOTO-VIDEO)

De Ziua Națională mulți dintre români au optat pentru o ținută... națională! Politicienii s-au înscris și ei în peisaj, marea lor majoritate fiind prezenți la ceremonialul dedicat Centenarului la Bistrița îmbrăcați în veșmintele strămoșilor.

Prefectul Ovidiu Frenț, dar și subprefectul Cirpian Ceclan, președintele Consiliului Județean Emil Radu Moldovan, vicepreședintele Vasile Puica, deputatul Doina Pană, precum și o mare parte a primarilor comunelor din județ, au fost echipați corespunzător, aceștia omagiind prin veșmitele lor tradiția românească și portul românilor de la 1918.

Notă „discordantă” au făcut primarul și veceprimarii municipiului Bistrița, dar și președintele ALDE BN, vicepreședinte al CJ BN – Ioan Țintean, precum și restul oificialităților, care au adoptat o ținută de gală... casual.

După momentele dedicate onorului militar și al discursului, căci numai Radu Moldovan a luat cuvântul, toată suflarea prezentă în Piața centrală a Bistriței a urmărit parada militară, acesta fiind momentul de maximă „audientă” a manifestărilor dedicate Zilei Naționale de la Bistrița.

Mii de oameni au răzbit frigului pătrunzător din timpul paradei, aici incluzând copiii care s-au bucurat de fiecare moment. Prin fața tribunei oficiale, dar și prin fața bistrițenilor adunați pe cele două părți ale străzii Gh. Șincai și o parte din strada Dornei, au trecut militarii din Garnizoana Bistrița, polițiști, jandarmi, lucrători ai SRI, pompieri, voluntari sau militari, voluntarii de la Crucea Roșie, angajații din administrația penitenciarelor, poliția locală, dar și un mic pluton al Cercetașilor Bistrițeni, aceștia fiind cei mai aplaudați din toată parada.

Manifestările au cuntinuat cu un concert folcloric pe pietonal, tradiționala porție de fasole cu ciolan, iar spre seară vor continua cu retragerea cu torțe a militarilor din Garnizoană, pronirea instalațiilor de iluminat de sărbători din fața Palatului Administrativ, un concert cu trupa Voltaj, precum și un foc de artificii, moment ce va încheia suita manifestărilor dedicate Zilei Naționale.

La multi ani, români! La mulți ani, bistrițeni!

Comentarii

cititor

02.12.2018 17:43

Am vazut si o ...paparuda de  Ziua Romaniei!

Adauga comentariu