BISTRIȚA CUMINTE... Sâmbătă liniștită, fără picnicuri, fără îmbulzeală în supermarketuri și cu străzi goale (FOTO)

Vânzoleala specifică unui mic orășel de provincie s-a rărit și aproape că a dispărut. Doar freamătul roților ce mai umple liniștea sumbră a străzilor. Pădurile din preajmă sunt liniștite, amatorii de grătăreli s-au cumințit. La fel și cutezătorii făinii, stau liniștiți cu debaralele pline. Bistrița e cuminte...

Sâmbătă, puțin după ora 13:00, în Bistrița s-a lăsat liniștea ușor, ca o bucată ușoară de pânză ce cade peste oraș. Cu vreo două ora înainte era un freamăt calm. În fața unor magazine sau farmacii, câteva persoane, majoritatea trecute de vârsta înterzisă prin ordin militar, profită de intervalul orar destinat lor și își rezolvă „urgențele”: mai o pâine, un lapte, un pătrunjel sau o cutiuță de medicamente.

Apoi, orașul devine un mare platou de filmare, cu străzi goale, brăzdate din când în când de câte o mașină. Pierduți în tablou mai sunt câțiva pedestrieni care nu se grăbesc spre case, cu sau fără vreo plasă în mâini. Pe marile bulevarde se mai zărește câte un pieton, însă este excepția de la regulă.

La intrare în oraș, dinspre Vatra Dornei, un echipaj mixt poliție-armată verifică documentele șoferilor aflați în trafic. Doar acolo, în rest nu am mai întâlnit vreo altă patrulă a forțelor de ordine, nici la Viișoara, nici către Sigmir, dar nici prin oraș.

Conform comunicatelor surselor oficiale, în ultimele 24 de ore, polițiștii au aplicat 118 sancțiuni contravenţionale unor persoane care nu au respectat reglementările care privesc restricțiile de circulație, iar valoarea totală a sancțiunilor aplicate a fost de 464.690 de lei.

Undeva pe „centura” orașului, respectiv Drumul Cetății, o mână de femei harnice și cu suflet mare pregăteau zeci de pungi cu făină de mălai pentru o asociație care împarte bucurie bunicilor nostri. Echipate corespunzător, cu măști și mănuși, în aer liber. În condițiile date, această muncă voluntară este de apreciat și de salulat cu „jos pălăria”!

În zona centrală liniștea este agasantă, iar melodia care se aude la radio este perfectă pentru imaginea de ansamblu: „Is there anybody out there?”...

Bistrița este cu minte și #staîncasă!

Comentarii

cititor

29.03.2020 09:28

Sistematic, gasesc pe caroseria masinii, o pelicula de praf gri-brun-roscat ... ( nu este poraf de strada ) si ma intreb daca nu cumva acest virus se propaga si prin aer sau acest " praf " ... Il spal cu jet de apa si ...Doamne freseste, ca pana in prezent sunt ok ... 

veveritz

29.03.2020 10:53

Pasarile de apatrament, sitari, perusi, papagali stiti ce-i zic acuma omului ? E bine ma in colivie, fu....te-n aripa  !

Balan Marius- Horea

29.03.2020 12:31

Cititorule ! Spune-i asta lui Cretu, omul cu drujba, sa nu mai taie copacii din Piata Centrala si sa nu mai toaleteze de-a moaca copacii fara vreo justificare. S-a dovedit stiintific ca in coronamentul arborilor din jurul oraselor dar si la copacii de aliniament, se opreste cu succes praful aducator de bacterii, ciuperci virusi. Asa ca cine nu baga la cap se va imbolnavi si mai tare de-amu incolo. Trepadusii din Primarie trebuie luati la suturi in cur de noi toti daca vrem sa beneficiem de o sanatate urbana buna.

Adauga comentariu