Bistrița Civică ”zgârie ușor” la ușa lui Ioan Turc. Marius Bălan vine cu 7 cereri printre care și faptul că ședintele CL să înceapă la ora 16 si sa fie transmise live

După plecarea din Partidul Verde, Marius Bălan s-a întors la mai vechea sa dragoste- ”Bistrița Civică” și, în numele căreia îi scrie primarului Ioan Turc pentru a-i cere 7 lucruri considerate esențiale de Bălan și cei din Bistrița Civică.

Sigur, după o introducere diplomatică, Bălan scoate jordița și spune următoarele:

”Societatea civilă bistrițeana, atât cât este, a purtat câteva bătalii grele cu fosta conducere arogantă a orașului nostru. Tocmai de aceea, din capul locului, rog insistent și atrag atenția actualilor edili să se lepede de modelele trecutului. Nu uitați că 4 ani trec foarte repede. De felul în care vom fi ascultați și dacă doriti ca împreună să învățăm și să implementăm lecția Bistrita verde, vă vom asigura de o prietenie mai mult decat cordială”.

Marius Bălan către Ioan Turc- Vă cerem din start câteva măsuri:

1)        Ședintele CL să înceapă la ora 16 si sa fie transmise live.

2)        Interventia la sedintele CL a unui cetatean care se inscrie la cuvant sa aiba o durata de 5 minute si nu de 3 ca pana acuma.

3)        Audientele cu cetatenii orasului sa nu se mai desfasoare ca la niste milogi, in holul Primariei.

4)        Alegerea in fiecare an al unui proiect venit din partea societatii civile privind modernizarea orasului. Sa fie premiat, votat, finantat si executat.

5)        Cerem in regim de urgenta dezbatere publica si prezentarea Cadastrului Verde al orasului facut pe repede inainte de administratia trecuta, doar de frica amenzii de 2 miliarde de lei care plutea in aer de la Garda de Mediu. Sa fie dezbatut si votat in sedinta CL dupa informarea si interventia publicului.

6)        Retragerea urgenta a proiectului de mineralizare a Pietei Centrale, reanalizarea lui, tinand cont de dorinta celor 5000 de bistriteni care au semnat petitia “Nu vrem Piata Centrala mineralizata”.

7)        Dezbaterile publice pe timp de pandemie sa se tina in spatii mari, cum ar fi Sala Polivalenta, Palatul Culturii, aula Babes Balyai, cu respectarea distantei cerute.

Adauga comentariu