Biserica Evanghelică se va închide publicului pentru următorii trei ani! Vezi motivația municipalității bistrițene

Simbolul Bistriței, Biserica Evanghelică din Piața Centrală, se va închide publicului pentru următorii trei ani de zile! Motivul acestei decizii stă în spatele banilor!

Banilor europeni, căci edificiul va intra într-o nouă etapă de reabilitare pe un program finanțat din fonduri eruopene. „Restaurare a Bisericii Evanghelice C.A. Bistrița în vederea introducerii sale în circuitul turistic internațional” este denumirea proiectului în valoare de 12.952.030 lei.

Municipalitatea aduce la cunoștința cetățenilor faptul că „pe perioada celor 3 ani de execuție biserica nu va fi deschisă accesului publicului. Obiectivul a fost predat executantului care în perioada următoare va începe organizarea de șantier, ceea ce va produce un disconfort celor care tranzitează Piața Centrală, fapt pentru care ne cerem scuze”.

Totuși, există o mică „portiță” turistică! Este vorba de Turnul Bisericii care va rămâne deschis publicului pentru vizitare, acesta intrând în proiect doar trei luni.

Turnul Biserici Evanghelice va rămâne vizitabil  în cea mai mare parte a acestui interval de timp, lucrările care urmează să fie realizate aici fiind estimate să dureze 3 luni” - se arată în comunicatul semnat de primarul Ovidiu Crețu.

Adauga comentariu