În beneficiul cui achiziționează Aquabis TREI autoutilitare de LUX cu o valoare totală de peste 100.000 de euro, fără TVA? Vezi dotările „standard” din caietul de sarcini

Aquabis, principalul furnizor de apă și servicii de canalizare pentru județul Bistrița-Năsăud, se modernizează pe linia auto prin intenția de achiziționare a trei autoutilitare destinate, teoretic, deplasărilor în teren. Nimic neobișnuit până aici, însă, conform caietului de sarcini pe care comenduirea societății aflate în subordinea Consiliului Județean Bistrița-Năsăud l-a pregătit pentru licitație, dotările celor trei mașini de teren întrec cele mai sofisticate cerințe ale unor șoferi pretențioși.

Astfel, cele trei mașini trebuie să dețină în dotarea standard grilă frontală, ornamente, oglinzi laterale, mânere uși și bena, toate cromate, faruri cu funcție „follow-me-home” și senzori lumină, tehnologie LED, volan îmbrăcat în piele, la fel ca schimbătorul de viteze, display bord multi-funcțional LCD, sistem multimedia cu ecran tactil, conectoare USB, sistem hands-free cu Bluetooth, torpedou refrigerat, geamuri cu filtre UV, lumini de curtoazie șofer/pasager individuale, sistem acces fără cheie „smart entry & start”, capac cotieră centrală învelită în piele ecologică, cameră video și asistență marșarier, evident scaune încălzite, sistem ISOFIX (sistem de prindere a scaunului special destinat copiilor), asistență plecare din rampă/coborâre în pantă, banchetă spate fracționată 60:40, culoare negru metalizat, precum și alte cerințe desprinse parcă direct dintr-o fișă anume a unui tip de astfel de autovehicul.

Suma disponibilă pentru achiziția celor trei autoutilitare de lux este de 100.000 de euro fără TVA, ceea ce duce la o valoare de aproximativ 40.000 de euro per bucată. Gugălind ofertele în această zonă, Toyota Hilux pare să fie cea mai apropiată de cerințele celor de la Aquabis.

Florin Moldovan, liderul tinerilor liberali din Bistrița-Năsăud, consideră că cele trei autoutilitare nu vor fi date spre folosință muncitorilor, șoferilor de rând, fiind convins că sunt destinate exclusiv celor din înalta ierarhie a instituției:

„Uitându-mă în caietul de sarcini la dotările pe care aceste autoutilitare le au, am găsit în felul următor: de la torpedou refrigerat, pentru că e foarte important ca directorul executiv, domnul Macarie Moldovan (n.r. – fratele președintelui CJ BN) să-și țină la rece apa, până la display bord multifuncțional, sistem hands-free, ca să nu poată fi acuzat că vorbește la telefon în timp ce conduce, grile și ornamente cromate, adică... să avem un pic de prestanță, dacă tot suntem la Aquabis! De ce fac această remarcă? Știm cu toții că LDP a intrat în groapă tocmai pentru că sistemul foarte prost promovat acolo a dus firma în prăpastie. O firmă care putea să fie nr.1 în județul nostru, a ajuns să fie o firmă falimentară. Trag un semnal de alarmă și îl rog pe domnul președinte Emil Radu Moldovan să înțeleagă că nu se mai poate continua în felul acesta” – a declarat tânărul liberal.

Acesta mai susține faptul că Aquabis-ul va avea aceeași istorie ca LDP-ul și mai face un apel către președintele CJ BN prin care acesta din urmă să-și roage fratele să plece din Aquabis.

 

 

Foto Toyota Hilux cu caracter ilustrativ, sursa - gtautoparts.com.au

Adauga comentariu