Becleanul capătă culoare la capitolul mobilitate urbană: 8 microbuze electrice MOV, conduse de șoferițe! Vezi de unde s-a „inspirat” primarul Nicolae Moldovan

La Beclean, investițiile făcute de Primărie vor aduce nu doar confortul cetățenilor sau linia modernă pe care se înscrie orașul de pe Someș în matereie de viziune și urbanism, ci și noi locuri de muncă, job-uri complemenatre acestor investiții.

Dacă e să vorbim strict de investițiile care vizează mobilitatea urbană din Beclean, aici fiind vorba de inființarea unor noi trasee pentru transportul public de persoane, opt microbuze electrice care vor circula pe aceste rute sunt deja „în producție”.

Aceste microbuze vor fi conduse de persoane ce vor fi plătite din bugetul local, aceasta fiind una din contribuțiile locale în cadrul proiectului european implementat.

„Primăria orașului Beclean va asigura noi locuri de muncă grație implementării proiectelor cu finanțare europeană, iar printre acestea se numără și cele necesare în cadrul societății publice de transport. În total vor fi peste 100 de noi locuri de muncă ce vor fi înființate de la sfârșitul acestuia an și începutul lui 2021.

De exemplu, în cadrul sociețății de transport public local vor fi nevoie de 20 de șoferi. Deja trebuie să începem să promovăm această activitate deoarece nu va fi simplu să găsim șoferi profesioniști, chiar dacă e vorba de microbuze electrice, mai ușor de condus, însă trebuie îndeplinite anumite condiții, fiind vorba de responsabilitatea față de călător.

Mai mult, am făcut o provocare: vrem să cooptăm și doamnele în această ecuație, ne dorim la Beclean, în noua structură a șoferilor, să avem femei la volan! După cum spuneam, aceste microbuze pe care deja le-am comandat, sunt ușor de condus, nu necesită forță ci doar o anume calificare. Așadar, orice doamnă sau domnișoară căreia îi place să conducă, ar trebui să se apuce de specializările necesare deoarece cât de curând vom începe selecția, concursurile pentru aceste 20 de posturi de șoferi, pe care noi le-am dori șoferițe”, a precizat Nicolae Moldovan, primarul Becleanului.

Legat de aceste mijloace de transport în comun, Nicolae Moldovan a ținut neapărat să dea o anumită culoare acestei investiții, iar când vorbim de culoare nu o facem la figurat. Cerința specială a primarului către firma producătoare a microbuzelor ce vor ajunge la Beclean a fost ca acestea să fie mov:

„Am contractat deja cele 8 de microbuze, producătorul are la dispoziție șase luni pentru livrare, însă le-am impus o anumită culoare. Este vorba de mov, codul RAL fiind 4008, sunt exact ca microbuzele din Istanbul. Mi-a plăcut culoarea respectivă, cred că și în Cluj-Napoca sunt, dar altă nuanță. Microbuzele sunt date deja în producție, le vom brandui, undeva în cursul lunii viiotare vom aduce unul de test cu care ne vom plimba prin Beclean și cu care vom face reclama necesară pentru angajarea șoferilor, sau a șoferițelor”, a precizat Nicolae Moldovan.

Achiziția microbuzelor face parte din proiectul ce vizează mobilitatea urbană a Becleanului, orașul de pe Someș fiind primul oraș SMART din Bistrița-Năsăud la finalul implementării acestui proiect. În acest moment, în Beclean există 25 de șantiere aferente celor 11 proiecte ce se implementează, toate aceste proiecte fiind finanțate din fonduri europene.

 

Adauga comentariu