Beclean, primul oraș din România care se unește cu frații de peste Prut? Moldovan, Moldova... Da, semantic e ok!

Că salutul ,,Salve romuli parva nepos” l-a mișcat până la lacrmi pe primarul comunei Parva (prima comună din România care a semnat un act de unire cu Republica Moldova) și este principalul motiv pentru care, bănuim, a declarat cu emfază că trebuie să facem tot ceea ce ne stă în putință pentru ,,reîntregirea țării în an centenar” și comuna pe care o conduce se alătură mișcării unioniste, am înțeles. Sau am încercat să înțelegem. Se pare că nu este însă singurul edil cu astfel de principii unioniste. Cu alte cuvinte se întâmplă și la case mai mari. Nicolae Moldovan, care păstorește beclenarii, s-a arătat și el a fi de acord cu o Românie care să cuprindă și teritoriile de peste Prut.

„Obiectivul reunirii românilor de pe ambele maluri ale Prutului sub aceeaşi graniţă este unul care nu are culoare politică. Locuitorii judeţului Bistriţa-Năsăud sunt responsabili şi patrioţi. Ei văd lucrurile în ansamblul lor, dincolo de ziua de mâine. Prin tot ce face în oraşul pe care îl conduce, primarul din Beclean a dovedit că este omul care dă tonul. Sunt convins că şi alţi primari din Bistriţa-Năsăud îşi vor exprima susţinerea pentru unire” a declarat Ionuț Simionca.

Ca să demonstreze că ,,nu vorbim vorbe”, Simionca l-a contactat telefonic chiar în cadrul unei conferințe de presă a PMP pe edilul orașului de pe Someș, ,,Trebuie să studiem un pic cum se poate un astfel de proiect de hotărâre, dar cred că este o inițiativă bună. Sunt de acord să o propun Consiliului Local Beclean. Mai ales că noi avem deja și o inițiativă prin care urmărim înfrășirea cu un oraș din Rewpublica Moldova și cred că putem înainta și... o formulă mai înaintată în acest scop i-a răspuns prin telefon Nicolae Moldovan.

Nu au lipsit nici laudele pe care Ionuț Simionca i le-a adus, telefonic, evident, lui Nicolae Moldovan, discuția încheindu-se cu tradiționalul ,,Doamne ajută!”  Dacă rugumintea adresată Celui de Sus va avea sau nu ecou, vom vedea.

Comentarii

Balan Marius- i...

23.02.2018 16:16

Tare as fi curios daca  ar tine o astfel de propunere la TATUCU nost din administratia bistriteana care le stie pe toate. Poate ca s-ar implini UNIREA direct din pixul fermecat.

Adauga comentariu