Bătaie, cuțite și sânge la o stână din Valea Mare. Acuzat de tentativă de omor, un tânăr de 16 ani a primit doar arest la domiciliu

La 16 ani, un tânăr din Arșița ar fi trebuit să fie la școală. A preferat să meargă ”cioban” la o stână din Valea Mare, comuna Șanț, iar, de aici a ajuns în arest la domiciliu.

Polițiștii de la nivelul Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi au fost sesizați de comiterea unei agresiuni, comisă la o stână organizată în Valea Mare. La fața locului, polițiștii au stabilit faptul că, pe fondul consumului de alcool, între doi ciobani de 50 de ani, respectiv 16 ani, ambii din Măgura Ilvei, a izbucnit un scandal, iar minorul l-ar fi înjunghiat pe bărbatul de 50 de ani, cu un cuțit în zona abdomenului. Bărbatul de 50 de ani a fost transportat la spital, iar tânărul de 16 ani a fost condus la sediul Poliției în vederea lămuririi stării de fapt.

O zi mai târziu, ca urmare a concluziilor medicale, a fost declinată competenţa în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă de omor, iar tânărul bănuit de comiterea faptei a fost reținut pentru 24 de ore.

Cu toate acestea, duminică, 15 septembrie,  tânărul  de 16 ani, din Arșița, cercetat pentru comiterea unei tentative la infracțiunea de omor, a fost prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bistrița-Năsăud, care a dispus luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu pentru 30 de zile.

 

Adauga comentariu