Bambilici între juniorii politici ai județului: Bogdan Ivan și Florin Moldovan și-o dau la gioale ca în curtea școlii! Viitor măreț județul nostru are...

Dresați precum câinii de luptă din Petriș sau Dumitra, cei doi lideri ai fracțiunilor politice dedicate juniorilor și junioarelor au ieșit la intervalul online cu declarații unidirecționale prin care se scuipă efectiv unul pe celălalt.

Florin Moldovan, consilier județean fără vreo vizibilitate în acest for, dar și liderul tineretului liberal (organizație de tineri care luptă apatic înarmați cu ceai, flori sau mărțișoare, experți în lipitul afișelor), și-a exprimat pe facebook emoția vis-a-vis de succesul reputat de Laura Codruța Kovesi în competiția pentru titulatura de procuror șef european, o emoție vecină cu cea a președintelui PNL BN – Ioan Turc, cel care urmărea acțiunea respectivă ca pe un meci de tenis al Simonei Halep.

Moldovan a postat o fotografie a LCK care era însoțită de următoarele cuvinte: „de acum începe distracția”. Ce-i drept, la nivelul junioratului în politică doar atât se poate percepe, o distracție, un chef sau o chermeză.

Mai rodatul Bogdan Ivan Gruia, omologul lui Moldovan în fruntea juniorilor social-democrați (alți tineri specializați în flori, mărțișoare, pârtii și comentarii, cu aceleași atribuții în ale afișelor), s-a simțit parcă obligat (de cutumă, de ideologie sau chiar de partid) să-i răspundă „colegului” de asfalt politic printr-o dizertație referitoare la ipocrizie (stați, nu râdeți încă!), precum și prin mici definiri sau explicații ale unor termeni:

„Unde e limita ipocriziei PNL? După ce trâmbițează zi de zi pentru refuzul implicării politicului în justiție, lucru cu care sunt perfect de acord, tinerii liberali se “laudă” deja cu numirea Codruței Koveși ca Procuror-Șef European! Și nu doar atât, ci și-o asumă politic încă dinainte de a fi numită. Mai are rost ca noi toți ceilalți, alții decât membrii PNL, să așteptăm rezultatul oficial al concursului? E păcat că din elanul unor politicieni mici, (nu doar din Bistrița), asupra imaginii a mii de profesioniști din sistemul judiciar se aruncă un stigmat politic. Sunt curios Florin Moldovan ce înseamnă pentru tine “distracția”. Sper ca ai fost doar neinspirat și nu te-ai referit la visul de a folosi justiția împotriva competitorilor politici. Ar fi elegant din partea ta să îți ceri măcar scuze profesioniștilor din sistemul judiciar pentru că ai sugerat explicit că justiția e “la mâna” ta, a PNL și a Partidului Popular European” – a postat Bgdan Ivan pe pagina sa de facebook.

Bineînțeles că maidanul nu suportă lipsă de reacție, iar aici vorbim de maidanul din curtea școlii, căci Florin Moldovan revine în ofensivă și (crede că) mizează pe cartea (deja încercată de Ivan a) ironiei, a derizoriului cuvintelor ca „politicieni mici”, cu trimitere directă la originile lui Ivan, eschivând în citate din personaje care s-ar întoarce în morminte dacă ar vedea în ce context sunt implicate cuvintele acestora:

„Către Bogdan Ivan Gruia, Scuză-mă că am folosit exprimarea și topica ta. Am schimbat doar puțin ca să nu plagiez în totalitate textul tău excepțional în care, paradoxal, un social-democrat vorbește despre ipocrizie. După ce trâmbițează zi de zi pentru refuzul implicării politicului în justiție, lucru cu care sunt perfect de acord, tinerii social-democrați se “laudă” deja cu blocarea numirii Codruței Koveși ca Procuror-Șef European! Și nu doar atât, ci și-o asumă politic, prin vocea lui Tudorel Toader și a unor eurodeputați încă dinainte de a fi numită. Mai are rost ca noi toți ceilalți, alții decât membrii social-democrați, să așteptăm o victorie a competenței împotriva analfabetismului funcțional din sistemul instaurat de PSD? E păcat că din elanul unor politicieni mici, (nu doar din Miceștii de Câmpie, ci și din Poiana Ștampei), asupra imaginii a mii de profesioniști din sistemul judiciar se aruncă un stigmat politic de stânga, deși Țuțea spunea că nici cruce nu poți să-ți faci cu stânga. Sunt curios Bogdan Ivan Gruia, ce înseamnă pentru tine “ipocrizia”. Sper ca ai fost doar neinspirat și nu te-ai referit la visul de a folosi justiția așa cum vor infractorii politici dovediți. Ar fi elegant din partea ta să îți ceri măcar scuze profesioniștilor din sistemul judiciar care fac grevă din cauza ordonanțelor dictatoriale ce spun explicit că justiția e “la mâna” ta, a PSD și ALDE.” – postarea de răspuns a domnucului Florin Moldovan față de răspunsul lui Bogdan Ivan.

Joaca de-a răspunsurile inteligento-ironico-sarcastice poate continua. Depinde doar de ei, de cei doi tineri, speranțe ale politicii bistrițene! Chiar suntem curioși până unde vor putea ajunge cei doi juniori în această dispută online, căci nu credem nici în ruptul capului că doar atât pot!

Acum îi lăsăm, căci sunt ocupați cu Mărțișoarele...

 

P.S. Motivul disputei: Codruța! Codruței i se rupe de cei doi!

 

 

 

Comentarii

Balan Marius-ec...

01.03.2019 15:03

Bai pispireilor ! Nenea Balan da lectii gratis de ECOLOGIZARE POLITICA. Sa ma cautati. Pana atunci sa va fie rusine ca va comportati dupa modelul politrucilor batrani care nu mai au nici macar pe Doamne - Doamne la ei.

Adauga comentariu