Bălan și Țetcu vor reprezenta Bistrița-Năsăud în Congresul Partidului Verde și vor susține candidatura lui Florin Călinescu pentru parlamentarele din 2020!

Ecologiștii bistrițeni, oricum puțini la număr, sunt divizați în două fracțiuni politice: Partidul Ecologist Român (PER) și Partidul Verde (PV), fiecare considerându-se mai verde decât celălalt.

La nivelul Consiliului Local Bistrița sunt doi membri PER, Mircea Archiudean și Teodor Mârza, singurii care și-a depus rapoarte de activitate pe anul 2017, aceștia fiind și inițiatorii, susținuți și de consilierii liberali, unei hotărâri de CL prin care se dorea, printre altele, supunerea la vot public prin referendum local a situației create de celebra mineralizare a Pieței Centrale din Bistrița. Proiectul nu a mai fost votat din lipsă de cvorum, consilierii PSD, ALDE și UDMR lipsind.

Dar presiunile și opoziția reală în acest proiect demarat deja de municipalitate aparține altora, aici fiind vorba de cea mai vizibilă și puternică implicare a societății civile în problematica orașului, Asociația Bistrița Civică, condusă de fostul primar Florin Chereji, susținută și de Partidul Verde, prin cei doi exponenți de bază, Cristian Țetcu și Marius Bălan.

Cei din urmă vor participa duminică, 17 februarie 2019, la Congresul Național al Partidului Verde la București, acolo unde se va alege conducerea națională a formațiunii, dar și cele locale. Însă momentul cu „greutate” îl reprezintă mandatul pe care „vrezii” îl vor acorda lui Florin Călinescu pentru a candida din partea acestui partid la alegerile parlamentare din 2020:

„Duminică avem Congres, unul fain, tare, cu toate filialele. Se vor schimba vârfurile, avem o doamnă foarte bine cotată pentru funcția de președinte al partidului, Adi-Maria Simoiu de la Universitatea din Craiova, care va fi președinta în sfârșit în funcție, că până acum am avut doar onorific, dar ne vom întâlni și cu viitorul candidat PV la alegerile parlamentare din 2020, nimeni altul decât Florin Călinescu, acesta fiind înscris la noi, la „verzi”. Sperăm ca de această dată să reușim să ne impunem și noi un parlamentar, că dacă Florin Călinescu nu este cunoscut, atunci zău că nu mai știu cine...” – a declarat pentru stiridebistrita.ro, Marius Bălan, președintele organizației municipale a PV.

Marius Bălan și Cristian Țetcu, alături de Bistrița Civică a lui Chereji, sunt singurii care se zbat pe cheltuială proprie pentru împiedicarea proiectului municipalității, cel de mineralizare a Pieței Centrale. Aceștia au demarat o acțiune în instanță și consideră că nu au cum să piardă acest proces:

„Băgăm bani în expertize și contraexpertize în procesul pe care l-am intentat Primăriei referitor la Piața Centrală. Plătim avocatul, tot noi, cu Cristi Țetcu, cu Chereji și câțiva prieteni iubitori ai acestui oraș. Noi facem ceva concret, atât cât ne putem întinde pe puterile noastre. Nu ne lăsăm, acționăm și dăm cu ei (n.r. - Primăria) de pământ. Am toate speranțele că vom și câștiga, chiar la nivelul de Tribunal, pentru că este inaccpetabil să încalci șase legi odată” – a subliniat Bălan.

 

Adauga comentariu