Aveți dreptul la replică, domnule Banabic. Așteptăm! Și, citez din Facebook, o să scriem cu același ...patos!

Am scris un material care viza Composesoratul Obștea Ciceului. Cei care au citit cu atenție materialul au putut observa că titlul era unul cât se poate de explicit: Furtul de lemne se face în mod organizat într-o comună bistrițeană. Un consilier local acuză: „se fură ca-n codru!”. Deci, eu, redactor, nu am calomniat pe nimeni. În definitiv, chiar și Gheorghe Tarniță și-a exprimat nemulțumirea, pe care a ilustrat-o cu fotografii și a precizat că este dispus la dialog.  Nu ar fi mai simplu să existe o discuție la nivel local? Părerea mea. 

Numai că sunt oameni care nu înțeleg că rolul nostru, al jurnaliștilor,  nu este acela de a-i  apoteoza pe unii dintre semenii noștri.

,,Articolul prin care acuzi și calomniezi o persoana fără a cerceta realitatea dovedește că nu ești un profesionist al adevărului. În acel articol ai acuzat nu doar o persoană onorabilă, ing. Banabic Ionel, ci și pe pădurarul locului si Ocolul Silvic care, se înțelege, participă la actul de  ,,banditism'' prin care se distruge pădurea. (…) Deci așteptăm să îndrepți această greșeală comentând cu același patos și replica celui acuzat mi s-a reproșat pe Facebook.

 

Bun. Să ne lămurim acum:

 

  1. Nu am acuzat pe nimeni;

 

  1. Despre calomnie nici nu poate fi vorba;

 

  1. Declarațiile aparțin unui consilier local;

 

  1. Am relatat nemulțumirile unui cetățean;

 

  1. Ar fi bine să citim cu mare atenție titlurile și conținutul materialelor jurnalistice;

 

  1. Nu am folosit termenul ,,banditism” și nu îl consider pe ing. Ionel Banabic un bandit. E un om pe care îl cunosc bine, îl respect, dar aici era vorba despre postura sa de președinte al composesoratului și despre divergențele ivite. 

      7. Partea implicată, respectiv domnul ing. Banabic, nu a răspuns apelurilor mele (șapte la număr).

      8.Aveți drept la replică.

 

Și încă mai am speranța că cine se supără …nu acela e!

 

Adauga comentariu