Au început și femeile să conducă în stare de ebrietate: la un pas de o tragedie pe DN 17, la Mureșenii Bîrgăului, din cauza unei șoferițe „mangă”

Toleranță ZERO pentru șoferii care conduc în stare de ebrietate, este un slogan auzit din ce în ce mai des, dar fără niciun efect practic! Din contră, acest obieci periculos se extinde tot mai mult, cazurile persoanelor care conduc sub influența alcoolului fiind tot mai dese. Până și femeile ignoră acest lucru, acestea fiind totuși considerate mai analitice și cu un simț de conservare și protecție mai ridicate decât cele ale bărbaților.

Este cazul unei femei de 45 de ani din Josenii Bîrgăului, județul Bistrița-Năsăud, care a pus în pericol nu numai viața ei, dar și a celorlalți participanți la trafic. În seara zilei de 13 iunie, femeia circula pe direcția Prundu Bîrgăului spre Vatra Dornei. Aceasta a ascoșat inițial o camioneta condusă de un bărbat de 35 de ani, din Arad, pe care ar fi depășit-o, însă și-a continuat deplasarea.

După aproximativ un kilometru, conducătoarea auto a pierdut controlul autoturismului și a intrat în coliziune cu un parapet de pe marginea drumului, conform unui comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Inițial, IPJ BN a comunicat și faptul că o femeie de 45 de ani a fost accidentată și transportată la spital, dar continuând cercetările privind modul de desfășurare al accidentului, polițiștii au constatat că tocmai victima era la volan, dar și că aceasta era aproape de comă alcoolică:

„Femeia a fost testata cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de peste 0,85 mg/l alcool pur in aerul expirat. La spital, femeii i s-au recoltat și probe de sânge care vor stabili cu exactitate alcoolemia” – se precizează într-un update al comunicatului IPJ BN.

 

 

Adauga comentariu