Au defilat cu CORECTITUDINEA ca blazon, dar pe verso e IPOCRIZIA și fac blaturi grosolane în interior: USR și PLUS își truchează alegerile interne pentru stabilirea candidaților la Primăria Bistrița (SURSE)

Au profitat de un val emoțional la nivelul electoratului român și au reușit să se cocoțeze pe un piedestal prea înalt pentru propria lor valoare politică. USR și PLUS, cele două partide plecate din poll-position ca formațiuni de eră nouă, cu oameni noi, au ajuns într-o penibilă situație unde ipocrizia domină.

Luptele interne pentru stabilirea viitorilor împărțitori de sinecuri s-au ascuțit în ambele formațiuni din Bistrița-Năsăud. În USR există acuzații grave de trucare a alegerilor interne, iar în cioloșistul PLUS apar deja situații demne de trecut în dicționar în dreptul patetismului.

Conform protocolului Alianței 2020 USR-PLUS, fiecare din cele două formațiuni își va desemna un candidat pentru alegerile locale ce vizează fotoliul de primar. De asemenea, fiecare din cele două formațiuni își organizează separat alegeri pentru desemnarea celui mai bun candidat care să participe în confruntarea inter-alianță.

Începem cu „portocalii” PLUS din Bistrița-Năsăud, acolo unde conul de umbră în care se află acest partid, la nivel local, este dat tocmai de inactivitatea, non-prezența în spațiul public și mai ales de lipsa de preocupare a conducerii locale de a se evidenția într-un fel sau altul.

Singurele nume cunoscute din PLUS BN sunt președintele formațiunii la nivel de județ, respectiv Lorant Sas, un renegat din mediul privat care a aruncat demiterea sa din fucția deținută pe seama politicii, precum și o altă renegată din mediul bancar, Laura Tudor, o fostă șefă de filială de bancă rămasă fără dulcele job.

Lorant Sas a fost mare mahăr prin Teraplast, dar a fost ejectat din firmă din cauza unor matrapazlâcuri făcute cu o anume asociație deținută tot de el. Sas a considerat că demiterea sa a venit pe fond politic, atunci când s-a auzit că el cochetează cu PLUS-ul lui Cioloș, de parcă lui Dorel Goia îi pasă de înclinațiile politice ale unora sau altora.

Laura Tudor, un fel de șef al organizației municipale, a fost șefă la Banc Post, bancă ce a fost desființată prin cumpărarea de către Banca Transilvania. După ce s-a parafat tranzacția respectivă, Laura Tudor a rămas fără șefie, ceea ce a cam șucărit-o.

Confrom unor surse foarte bine informate, în cadrul competiției interne PLUS pentru stabilirea candidatului ce va intra în cursa finală alături de candidatul USR, pentru stabilirea candidatului unic al Alianței la Primăria Bistrița, au fost stabilite inițial o serie de regului privind documentele ce trebuie depuse de pretendenți, precum și o dată fixă până la care se pot face aceste înscrieri.

Data a fost de 11 decembrie, iar pe lista s-a înscris un singur candidat, fiind vorba de Rodica Dobranis, un antreprenor local de succes. Dobranis și-s depus toate cele necesare: CV-ul, declarația de avere, declarația de interese, precum și programul politico-administrativ al candidatului.

Rodica Dobranis este bine văzută în arealul privat, aceasta deținând un lanț de magazine și depozite în Bistrița. Pe plan familial, Dobranis se laudă cu cei doi fii, campioni mondiali la GO. Investitorii privați o privesc cu admirație pe această femeie, considerând-o o luptătoare. Deunăzi, numele ei a fost auzit în scandalul legat de tânărul de numai 16 ani care a încercat să jefuiască unul din magazinele lui Dobranis, amenințând cu un cuțit o vânzătoare. Rodica Dobranis este și subiectul unor discuții mai puțin lăudabile din societatea civică locală, fiind acuzată de cruzime și practici neortodoxe legate de angajați.

Laura Tudor, cu complicitatea lui Lorant Sas, văzând că Dobranis este singurul pretendent, care mai are și un dosar de candidat foarte bine pus la punct, au considerat că e mai „românește” să PRELUNGEASCĂ perioada de depunere a dosarelor de candidați, căci nu e bine să fie doar un singur pretendent. Asta da, nouă ordine politică!

De cealaltă parte a baricadei Alianței, în tabăra USR, acolo unde alți doi infatuați și parveniți politici conduc destinele organizației județene, deputatul Cristina Iurișniți și celălalt Lorant, Lorant Toth – președintele USR BN, un cvasi-necunoscut local, au „trântit” și ei alegerile interne.

O spune chiar unul dintre cei aflați în cursă, Marius Conon, cel care a „pierdut” lupta în fața lui Călin Stan, prședintele organizației municipale a USR. Redăm în integralitate postarea de pe facebook a lui Conon:

„Căderea în căcat
(Geneza 07:12:2019)
S-a încheiat astăzi, în cadrul AG USR Bistrița, una dintre cele mai slinoase și grețoase experiențe pe care am trăit-o până acum.
Mult mai scabroasă, evident, fiindcă politicul, ideologicul și spaima de tribunal au stat laolaltă două luni să adune justificări pentru repetarea alegerilor interne a candidatului la Primăria Bistrița.
Motivul: s-a furat ba urna cu voturi, ba procesul verbal de constatare, ba lista cu prezența, ba înregistrarea video nu a fost HighQuality, ba nășteau cu toatele la un loc, păreri contradictorii dacă atunci a fost sau nu a fost cvorum (conform procesului verbal, din 91 de membri au fost prezenți 47 iar la Parlamentul European, @Nicu Pavelean, cvorumul este definit pentru o treime 🙂), una peste alta, credincioși sau eretici e clar că și-au băgat cozile dracul și tac-su. Aaaa... să precizez că eu dețin copii ale acestora. :)
De fapt, niște lepre ordinare au hotărăt abrogarea în ordinea de zi printr-un referendum spontan și punând totul în seama deciziei celor aflați în sală azi, pe care i-au păcălit fără scrupule - ca ultimele gunoaie umane - că data trecută s-a încălcat Statutul USR. Așadar, membrii au votat pentru / ceea ce înseamnă că dacă votau contra invalidării alegerile precedente erau brusc statutare. O cascadă de fărădelegi și erori logice care infirmă rezultatul de azi. Nici de data asta nu le-a ieșit pasiența. Ești respins cu argumente, jurist @AlexVintilă! :)
Sigur, eu nu am caracterul ireproșabil dar perfid al Cristina Iurisniti Deputat USR BN, de asta îmi permit postări pe FB (pe care spionii înnăscuți le vor decupa, arhiva și băga în cur dacă le printează!) fiindcă nu pozez amendabil, entuziast ca ea, votul în cabină. Dar nici nu mint cu patos ca o ipocrită ratificând prin anunțuri înșelătoare legalitatea alegerilor din 13 octombrie 2019 (pe @Valentin Huciu nu-l luăm în seamă fiindcă e doar un membru care latră destrăbălat prin online). Și-acum a votat pentru invalidare. :) Să-ți readucem aminte, Cristina, că neadevărul are picioare scurte?
În urma voturilor de astăzi - cu două tururi, candidatul desemnat din partea filialei locale este un analfabet funcțional irecuperabil (din categoria subDăncilă), un ageamiu despre care am scris la momentul oportun - motiv pentru care am fost exclus de pe grupul închis al celor care impresariază corpora-trist o mână de oameni sinceri. Și pe care-l suspectez de evaziune fiscală în negoțul lui cu parfumuri.
Și a cărui întrebare despre afacerile fantomă (!) ale celor de la Hotel Metropolis mi-a limpezit din prima zi imaginea tembelilor cu care urma să am dezbateri interne și publice.
Un individ, ce nu știe diferența dintre compensatoriu și recompensatoriu, dar care la nivel local a reușit în 3 ani să adune 80 de membri :), îmi reproșează printre dinți, după un discurs cu dezacorduri monstruoase, să nu mai fac contestații cu aberații... Evident, pentru unul care nu are proprietatea termenilor și decât 200 de cuvinte în vocabular, *aberații* definește la grămadă toate nuanțele pe care nu le poți distinge în limba română.
După ce, timp de două luni, toată lumea m-a acuzat - unde m-a prins - că mint când spun că alegerile au fost incorecte și că visez ciolane, astăzi - la invalidarea lor oficială - nu și-a cerut niciunul scuze.
Pentru simpatizanți și viitori membri:
Atenție! În partid sinceritatea e un lux precum lumânarea la cap.
Și oamenii ăștia au vrut și vor să conducă România și Bistrița.
Dumnezeule, Moise! Pe mâna cui a încăput această mișcare? Sinistru și trist în același timp.
#ChineseDemocracy
P.S. Dar am avut parte și de un moment amuzant și absolut fabulos: să văd cum părinții adoptivi ai statutului USR - familia Hrisman-Hrisman (care m-a acuzat de subminarea șanselor lui Dan Barna în cursa electorală și care-mi contabilizează like-urile împreună cu un cheferist năsăudean anonim) retrăiește dramatic insuccesul alegerilor invalidate din 13 octombrie”.

După astfel de întâmplări și manifestări, chiar dacă interne, ne punem mari semne de întrebare legate de moralitatea, buna-voință, decența, franchețea, transparența și mai ales „noutatea” în politica națională, dar mai ales locală, adusă de aceste elemente precum Lorant Sas, Laura Tudor, Lorant Toth sau Cristina Iurișniți. Menționăm și faptul că, în ultima perioadă, tot mai mulți simpatizanți ai celor două formațiuni, au spus un amar PA! ideii de USR-PLUS.

După cum spuneam într-unul din materialele trecute, ar trebui inițată o campanie internă „fără ipocrizie în funcții politice”, dar tare ne temem că va fi trucată și aceasta...

 

 

Comentarii

DORIN ANDRIȚOIU

14.12.2019 20:01

Privită cu un ochi miop, pasărea ce se vrea a fi un vultur majestuos scanând din tării arealul Alianței USR+PLUS Bistrița-Năsăud, pare necruțătoare. Cum-necum, dar convinsă că a parcurs majestuos întregul orizont rotindu-se teatral - pentru impresie artistică și o biată audiență incultă, nu-i așa?-la 360 de grade, și-a targhetat prada și a decis să dea cu ea de pământ. Victimele sale sunt luate decisiv la mărunțit, de-a valma ori separat (ba PLUS, ba USR, ba Alianța USR+PLUS),supuse unui bombardament pe care-l vrea de calibru, desființate prin ”argumente” ce par a fi de nedemontat. Văleu!, Rara Avis s-a blindat cu convingeri decisive, fumează iarba oferită de ”surse” și e convinsă că face praf- într-un spațiu tipografic oferit cu generozitate -speranțele sutelor de membri ai celor două formațiuni politice, miilor de votanți, susținători și simpatizanți USR+PLUS de pe meleagurile județului Bistrița-Năsăud. Din fericire pentru vederea limpede, clară, pasărea noastră e departe de-a fi un vultur. Ticăloșită în rele (amestec de fake-uri prezentate cu oarecare talent,tendențiozitate, sentințe ce se vor definitive), s-a îmbătat cu apă rece și privește acum printr-o oglindă deformată, ce nu nu poate reflecta realitatea decât strâmb.

Gica Contra

14.12.2019 21:24

@MariusConon te inseli

Vio Urda

15.12.2019 01:50

  Ca si membru PLUS ma bucur ca se intampla astfel de lucruri.  Fiindca pe langa faptul ca publicul larg o sa vada ca politica nu se face cu ceva specie diferita de oameni, asta ca sa nu ne mai miram de alesii nostri, sunt si ei dintre noi. Pe aceasta cale invit pe toti sa se implice mai mult in viata politica fiindca vrei nu vrei te influenteaza in fiecare aspect al vietii.Asta e primul motiv pentru care ma bucur ca ati postat articolul asta.  Al doilea motiv pentru care ma bucur ca ati postat acest artticol este ca oamenii pot sa vada clar influenta imensa pe care o are apartenenta politica a patronului vostru in articolele pe care voi le scrieti....Pacat... atacati PLUSR in continuare, asta ne arata ca facem bine ce facem;6 .  

Balan Marius- e...

15.12.2019 10:05

La prezentarea candidatilor de la hotel Bistrita in urma cu putin timp am participat si eu. Cand a venit pretendentul  de la USR domnisorul CALIN STAN si s-a prezentat cu CV-ul lui, am sarit de pe scaun un metru in sus la cele prezentate. Domnisorul a facut prima mare gresala spunand ( de cele mai multe ori sunt de o incapatanare extrema ) L-am intrebat ; (sunteti neam cumva cu OTC ? ....nu credeti ca de trei mandate incoace este cam mult  sa ne intalnim cu o asemenea situatie ? ) L-am asigurat ca nu voi alege un asemenea specimen nici peste 100 de ani ! Tare faza !Am iesit de acolo vorbind singur pana acasa. NO !

Adauga comentariu