Atunci când tinerii gândesc și acționează pentru tineri: POVestea unei adevărate GALE în care meritocrația guvernează – COMUNITARIUM – modestia excelenței!

Avem tineri excepționali printre noi, tineri de care se leagă speranțele viitorului nostru ca nație. Nu exagerăm deloc! Vedem aproape zilnic cazuri ale unor tineri certați cu legea, prieteni cu teribilismul, dar avem și tineri cu minți și cuminți!

Din ultimele două categorii, care se întrepătrund, fac parte și acei tineri scoși în evidență de autorități, prin diferite premieri sau burse. Însă când vine vorba de alți tineri care își răpesc din propriul timp pentru a căuta și scoate în fața reflectoarelor unei gale alți tineri, de multe ori de-o seamă cu ei, asta înseamnă speranță în viitor!

O astfel de echipă este și POV21, un grup de tineri despre care noi, stiridebistrita.ro, am mai scris și vom mai scrie atât timp cât vom avea ce să scriem. De această dată, echipa POV21 a „comis” pentru a treia oară o faptă demnă de JOS PĂLĂRIA...

Zece tineri din această echipă s-au capacitat reciproc și au pornit în căutarea altor tineri cu rezultate deosebite. Și nu au căutat la modul fușărit, prin oraș, intrând în două-trei școli, ci au cutreierat județul, căci mediul rural ascunde diamante pe care urbanul ori nu e dispus să le vadă, ori e prea comod să le găsească!

Ideea Galei Comunitarium ce se va organiza deja pentru a III-a oară, are în esența ei scoaterea „la suprafață” a tinerilor cu mintea brici, dar cu șanse de expunere mai mici, sau chiar deloc.

„Suntem la a treia ediție, ediție de care nu eram siguri că o s-o mai facem, deoarece ne-am izbit de tot felul de obstacole. Până la urmă am biruit și suntem mândri de asta! Am pornit de la ideea că vom găsi tineri cu rezultate foarte bune la învățătură, ceea ce s-a și întâmplat, căci acești tineri există, dar trebuie descoperiți ca atare. A fost vorba de o selecție făcută de noi, echipa operativă din POV21, o selecție deloc ușoară dintr-o listă de mai mulți copii cu rezultate bune și foarte bune. Am văzut ce are unul, ce nu are celălalt, apoi am reușit să ajungem la lista finală, de 10 tineri care sunt majoritatea olimpici naționali, toți din afara Bistriței, din mediul rural, cu excepția celor din Năsăud. Tot acest proces a durat trei săptămâni, timp în care cei 10 membrii ai echipei operative s-au oprit din alte activități pe care le aveau și s-au dedicat în totalitate acestui proiect. Gala Comunitarium este gala acelor tineri care nu au curajul să stea în față, dar care merită să primească acest impuls de la noi, mai mult pentru ei, pentrua conștientiza ei în primul rând faptul că sunt importanți! Sunt tineri care nu au posibilitățile altor tineri de vârsta lor, dar care reușesc să facă performanță, iar pe noi acest lucru ne surprinde. Cel mai de preț câștig al acestor tineri în această Gală este încrederea în ei!” – ne-a POVestit Gina Bontaș (foto), responsabila cu bunul mers al proiectului din acest an.

Pentru prezentarea celor 10 tineri ce vor fi premiați în acest an la cea de-a III-a ediție a Galei Comunitarium s-au ales cinci persoane (fiecare va prezenta câte doi elevi) care vor avea propria poveste de spus, idee care vine în spijinul a ceea ce Gina declarase mai sus, în sensul câștigării încrederii în propriile persoane. Cei cinci speakeri aleși în acest an sunt: Baba Dora - fondator „Scenica, poarta spre arte”, Sidor Costinași - profesor, lider „Cercetasii Bistriteni”, „John Maxwell Team”, Marin Malaicu-Hondrari - poet, scriitor si scenarist de limba romana si spaniola, Sorin Moldovan - preot misionar și Titus Banc - antreprenor si filantrop.

Evenimentul va avea loc în data de 23 noiembrie, începând cu orele 18:00, în incinta Hotelului Metropolis. Prețul unui bilet este de 15 lei, bani care vor intra în fondul de premiere, căci acești tineri minunați uitați și regăsiți vor fi și premiați.

În spatele acestor povești ale celor 10 tineri ascunși de soartă prin văile județului, dar care vor vedea lumina reflectoarelor recunoștinței, se află alți tineri minunați în fața cărora ne dăm JOS PĂLĂRIA, elegant și cuviincios, precum și ei o fac în fața altora!

Adauga comentariu