ATENȚIE! Un nou COD PORTOCALIU de INUNDAȚII în Bistrița-Năsăud! Baziul hidrografic al râurilor ȘIEU și BUDAC - posibile efecte severe de inundaţii locale

O nouă avertizare de tip COD PORTOCALIU amenință județul Bistrița-Năsăud, în special zona râurilor Șieu și Budac, conform Departamentului pentru Situații de Urgență.

FENOMENELE VIZATE: Scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu depășiri ale COTELOR DE INUNDAȚIE Bazine afectate: Râurile mici din bazinele hidrografice: Șieu Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a precipitațiilor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE pe râurile mici din bazinele hidrografice: Șieu, județul Bistrița-Năsăud. Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai ridicată pe unele râuri mici din bazinul hidrografic al râului Budac.

Intervalul de timp prognozat pentru această avertizare este vineri, 31 mai ora 17:00 – sâmbătă, 1 iunie ora 06:00.

Populația a fost alertată prin sistemul RoAlert cu privire la codul portocaliu de inundații ce vizează comunele: Budacu de Jos, Dumitrița și Cetate.
Au fost recomandate masuri de protecție, adăpostire, evacuare în zone înalte care oferă siguranță persoanelor, animalelor și bunurilor.

foto - arhivă

Adauga comentariu