Atenție pe unde mergeți: cade zăpada de pe acoperișuri! La cine se poate apela în caz de necesitate

Temperaturile ridicate din ultima perioadă de timp, precum și ninsorile ce au căzut peste Bistrița, au favorizat acumularea unui strat destul de gros de zăpadă pe acoperișurile imobilelor din municipiu, zăpadă care de multe ori cade fără avertizare pe trotuare, trecătorii fiind în pericol.

Numai în cursul zilei de luni, 21 ianuarie, s-a intervenit în 9 astfel de cazuri, zăpada acumulată pe acoperișuri fiind un real pericol pentru trecători. Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei Bistrița răspunde unor sesizări venite prin serviciul unic 112 sau prin dispeceratul Poliției Locale. În sprijinul acestora vin și lucrătorii ISU, atunci când situația o impune, în special pentru cazurile în care este nevoie de autospeciala cu scară.

Trebuie specificat faptul că atât SVSU câr și ISU acționează DOAR în cazuri de urgență, atunci când există un pericol iminent. Responsabilitatea curățării acoperișurilor revine în exclusivitate administratorului imobilului respectiv, fie el casă de locuit, bloc sau instituție publică!

 

Adauga comentariu