ATENȚIE! Cade tencuiala! Exemplu de bloc reabilitat termic la nici două luni de la terminarea lucrărilor, în Bistrița europeană (FOTO)

A-nceput de ieri să cadă câte-o bucățică de tencuială proaspătă de pe un bloc și mai proaspăt reabilitat termic. Se întâmplă pe o stradă numită Lăcrămioarelor, într-un oraș renumit – Bistrița!

Imaginile ne-au fost trimise nu de locatari-beneficiari, ci de alți locatari care urmează să fie benefiari ai acestor lucrări de reabilitare termică. Firma care a făcut aceste lucrări și-a luat schelele, muncitorii și mai ales know-how-ul și s-a mutat la următorul obiectiv. Viitorii beneficiari stau acum ca pe ace până la isprăvirea blocului lor, căci nu vor nici în ruptul capului să împărtășească aceeași experiență și mai ales aceeași calitate a lucrărilor precum vecini lor:

„Am văzut ce s-a întâmplat pe Lăcrămioarelor nr.1 unde și-au bătut joc de locatari și nu vrem să pățim la fel. Dacă acum cade tencuiala de pe pereți, credeți că acestă lucrare este una conformă?! Este o echipă din Budac care lucrează sub orice critică: vorbesc urât cu oamenii, nu au avut grijă deloc la gardul viu din jurul blocului, mizerie de nedescris ce au lăsat în urma lor, au mai curățat vecinii, dar să și cadă deja tencuiala de pe pereți, asta-i prea de tot! Urmăm noi, deja și-au mutat schelele (n.r. - Lăcrămioarelor nr.3), dar dacă și aici lucrează cum au lucrat la nr.1, mai bine ne lipsim. Oricium noi aveam făcută pe cont propiu izolarea, dar dacă așa e ordinul, ok, ne supunem, dar nu în halul ăla!” – ne-a relatat un viitor beneficar de lucrare plătită din fonduri europene, din bani de la bugetul local și o parte din banii locatarilor.

„Calitatea” lucrărilor de la blocul nr.1 de pe Lăcrămioarelor este cunoscută de către administrația locală:

„Este vorba de o firmă din București care poate are subcontractată o parte de lucrare cuiva din Budac, sau poate a angajat temporat oameni de acolo. Într-adevăr, lucrarea nu este predată, chiar dacă este finalizată, termenul fiind undeva catre sfârșitul lunii martie. Au fost niște discuții cu cei de acolo, se cunoaște problema. Lucrările respective vor fi refăcute și apoi vom face recepția, iar în mometul recepțiilor vom acorda o atenție sporită acestor aspecte” – a precizat Mihai Ruști – purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Bistrița.

Firma în discuție este Romco System SRL din București și a câștigat licitația pentru reabilitarea termică a blocurilor de locuințe din municipiul Bistrița alături de Avril SRL din Negrești-Oaș.

 

Adauga comentariu