Atac la Supercom! „Verzii” se iau de firma de salubritate pe considerente de... profit

Ștefan Anbruș, secretarul filialei județene a Partidului Verde a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că salubritatea județului Bistrița-Năsăud este la pământ, în condițiile în care firma Supercom urmărește doar beneficii financiare, iar acțiunile de salubrizare sunt trecute pe plan secund.

,,Profiturile 3 miloane de euro pe an ale firmelor de salubritate, printre care și Supercom nu se pot face dacă îți faci meseria așa cum trebuie, așa cum scrie în caietul de sarcini. Eventual faci colectarea deșeurilor neselectiv și duci gunoiul  la câțiva kilometri de Bistrița. În statutul societății în cauză scrie că scopul activității este profitul. Deci, nici pe departe să facă curat în Bistrița. În aceste condiții, scopul este unul corupt, deoarece , nu doar Supercom, ci toate firmele de acest gen  vor lucra pentru a-și atinge scopul, în speță profitul. Convingerea mea este că salubritatea în Bistrița, dar și în județ, ar trebui făcută de către entități care nu urmăresc în special profit“ a precizat Anbruș.

Nici groapa ecologică de la Tărpiu nu a rămas nesancționată: ,,Să te apuci să faci o groapă de gunoi ecologică într-un vârf de deal sau vârf de munte înseamnă neprofesionalism. Sau ...mai poate însemna că există grupuri de interese, corupție și mulți bani la mijloc“.

Reprezentantul ,,verzilor” a mai insistat asupra faptului că Supercom nu se implică în protecția mediului și nu ține cont de sănătatea oamenilor.

Supercom, care a preluat în 2016, prin licitație directă,  activitatea defunctei Vitalia, se ocupă de serviciul public de salubritate din Bistrița-Năsăud, în baza contractului denumit pompos ,,Activitatea de colectare, transport și depozitare al deșeurilor municipale, inclusiv managementul Stațiilor de Transfer și al Centrelor de Colectare pentru județul Bistrița-Năsăud”.

 

 

Adauga comentariu