Astenii de primăvară bistrițeană cu... președinți, gay și lalele

Nici n-au apucat să dea bine pomii în floare, că parcurile au fost deja luate cu asalt. Și nu mai ai loc, domnule, de ei, să te plimbi și tu ca omul tradițional, după muncă, cu copiii de mână și nevasta la braț. Cum de cine? De gay, domnule, adică de homosexuali... Neglijenți, domnule, românii tradiționali. Nu au fost vigilenți deloc, până azi.

Nu i-ați văzut prin parc? Cum nu? Păi avem miting mare și la București din cauza lor. Trebuie să definim cum stă treaba cu familia. Daaaa... E miting maaaare. Așa a anunțat însuși președintele Liviu Dragnea.

Da, da, președinte, bine zic. Căci el e președintele PSD, al Camerei Deputaților, al Guvernului... Mă rog, acolo e doamna Dăncilă. Dar ea e de acord cu ce zice domnul președinte Dragnea. De fiecare dată. De exemplu cu treaba aia cu ambasada. Păi trebuie mutată ambasada din Israel, cum nu știați? E prioritate zero. E lucru maaare și ăsta. Adică să mutăm ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim, chiar dacă toată Europa din care facem și noi parte zice că nu. Noi zicem că da!

Cum lucru mare e și celălalt cu inflația. Adică de ce să fim noi mai prejos decât ăștia din Europa. Nu, domnule. A noastră e cea mai mare. La inflație mă refer. Acușica ajunge la 5%. Ați zice acum că ce e cu asta, că doar s-au mărit salariile cu 100%. Daaaa. Lucru mare și cu salarile. Atât de mult s-au mărit că imediat s-au și micșorat. Unele. Că de aia vor să iasă în stradă la București, săptămâna viitoare, vreo 10.000 de lucrători din spitalele patriei. La parlamentari s-au mărit, e adevărat. Dar la ei nu se pune, că acolo e... fără număr, fără număr.

Numai că ne luarăm cu vorba, din una în alta, și am uitat de gay. Adică de homosexuali. Păi nu mai au loc bistrițenii prin parcuri de ei. Cum nu știați? Păi a zis-o chiar domnul președinte. Nu, nu președintele Dragnea, Al nostru. Radu Moldovan. Pe bune, chiar a zis-o. Vineri, la sfârșit de săptămână, să avem timp să medităm în week-end:

„Cred și eu, chiar dacă unii o să mă considere retrograd, că totuși familia trebuie să fie unirea liber consimțită între un bărbat și o femeie. Cred că nu îi place nimănui să vadă așa ceva prin parc (adică homosexuali, n.n.), a spus domnul președinte de Consiliu Județean, recunoscând totuși, cu modestie, că e al doilea, după senatorul Deneș, care spune la fel. Deh, e adevărat. E al doilea.

Dar unde sunt, domnilor, homosexualii ăștia din Bistrița? Au dat ei năvală așa, ca imigranții ăia din Siria de care toată România se sperie, dar nu îi vede nimeni pe aici? Adica cum fără gay în parc? Da' ce sunt, veverițe? Că nici din alea nu mai avem în Parcul Mare, că au fugit în pădure de dragul primarului.

Cum îi identificăm și noi, domnilor, pe homosexualii ăștia? Căci dacă or fi existând atâția și pe meleagurile noastre profund tradiționale, înseamnă că s-au plimbat liniștiți și până acum. Căci nu a auzit nimeni de vreo durere a cuiva legat de asta. Hai să îi arătăm cu degetul măcar. Și să punem indicatoare: interzis homosexualilor în parc! Să se învețe minte, zic!

Astenii de primăvară. Ne rezolvarăm toate probleme țării, acum în Anul Centenarului – lucru maaaare și ăsta, cu Centenarul -, și acum o mai avem doar pe asta cu homosexualii și cu familia tradițională. Căci dacă e să tot fluturăm Centenarul până la Revelion, măcar să avem loc de ei să o facem. Să nu mai defileze prin fața noastră așa, cu tupeu, să ne strice priveliștea.

Ați văzut la Simfonia Lalelelor ce frumos a fost? Lumea fericită, nici premierul nu a auzit telefonul când a sunat președintele. Johannis de data asta, nu președintele Dragnea. Pe el îl aude mereu. Și îl vede. E primul în tot și în toate. Chiar și pe plăcuțele de înmatriculare de la tractor. De la tractorul care trăgea carul alegoric cu centenarul după el. Pe bune, nu credeți? E drept că numărul de înmatriculare era un pic greșit. LIY în loc de LIV. Dar asta e doar o mică neglijență de serviciu – ori lipsă de vigilență - a primarului de acolo, cred. Nu o fi avut săracul tractor cu LIV și a zis că e bun și LIY.

Dar la români e bine, că merge și așa. Iar cu neglijența în serviciu, nu e mare scofală. Nu se mai sperie nimeni de asta, că vor să o scoată de tot. Adică să devină ceva frumos, tradițional, ca pe la noi... În rest, ce să mai zic? Să fim vigilenți!

Adauga comentariu