Ara – noul partener canin al jandarmilor în misiuni

 Jandarmii bistrițeni au de câteva săptămâni un nou sprijin în misiuni. Ara este cățelușa care a ajus la Bistrița la începutul lunii aprilie iar de atunci se antrenează intensiv pentru a se acomoda cu misiunile pe care trebuie să le execute alături de partenerul său.  Având în vedere retragerea din activitate a celor două cățelușe Zara şi Dona la începutul lunii martie a acestui an, brigada canină a Inspectoratului de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud este completată de Ara, un ciobănesc malinois în vârstă de 10 luni. Aceasta parcurge un program riguros de pregătire alături de cel care va fi conductorul său – plt. maj. Paul Gabor, pe perioada în care își va desfășura activitatea în cadrul unității. De asemenea, cei doi (câine +conductor) vor parcurge și un curs de 4 luni, la Centrul Chinologic Sibiu, pentru obținerea specializării: patrulare/intervenție.

         Informaţii suplimentare:

         1. Ara (Cipa) – câine de patrulare-intervenţie, data naşterii: 09.09.2019, conductor câine – plt. maj. Paul Gabor;

         2. Saşa (Roza) – câine de patrulare-intervenţie, rasa ciobănesc german născută la data de 16.08.2013 – conductor câine Stan Eugen;

         3. Linda (Rebaha) – căutare /salvare în mediul natural, rasa ciobănesc german născută la data de 02.12.2013 – conductor câine sg. maj. Barteș Andrei.

               Zara, la cei aproape 9 ani ai săi, a fost retrasă din activitate la împlinirea limitei de vârstă iar Dona la aproape 7 ani, din motive medicale.

            Antrenamentele zilnice avute în toţi aceşti ani, i-au făcut pe conductorii lor să le considere membri ai familiei şi ca urmare conductorii lor: plt. maj. Paul Gabor, respectiv plt. adj. Alin Peterlin, au ales să le adopte şi să le îngrijească în continuare în propriile familii.

Adauga comentariu