Aproximativ 900 de paturi, specializate pentru fiecare secție, vor ajunge la Spitalul Județean de Urgență Bistrița!

Spitalul Județean de Urgență Bistrița are în prezent o structură funcțională cu 997 de paturi destinate spitalizării continue, 38 de paturi pentru spitalizarea de zi și alte 13 în cadrul Unității de Primire a Urgențelor. Din totalul de 1048 de paturi, aproximativ 900 vor fi schimbate cu altele noi, specifice fiecărei secții în parte.

Informația a fost dată de președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, cu ocazia inaugurării secției A.T.I. care a trecut printr-un proces de extindere și modernizare. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, prezentă la eveniment, a confirmat informația și a făcut o promisiune în sensul finanțării acestui proiect.

Este vorba de dotarea SJU Bistrița cu aproximativ 900 de paturi care au specificitate prorpie și sunt adaptate fiecărei secții în parte. Conform declarațiilor președintelui Radu Moldovan, Ministerul Sănătății deține în anul 2019 cel mai mare buget de până acum, iar din economiile efectuate se vor finanța proiecte de acest tip. Sorina Pintea a confirmat cele spuse de Radu Moldovan, astfel că SJU Bistrița, având în vedere faptul că până acum instituția s-a bucurat de sprijinul ministrului, are toate șansele ca cele 900 de paturi să ajungă cât de repede în custodia spitalului.

SJU Bistrița derulează în acest moment un alt proiect important, construirea unui heliport pe clădirea spitalului, proiectul fiind la stadiul de semnare a contractului de execuție. Modernizarea și extiderea Unității de Primire a Urgențelor, una din cele mai arzătoare și necesare investiții din cadrul SJU, se află în faza de validare a documentelor pentru licitație.

Un alt proiect cel puțin interesant lansat de managerul Gabriel Lazany este cel legat de construcția de la zero a unui nou corp, de fapt un nou spital, în curtea SJU. Este vorba de un edificiu construit pe patru niveluri care va adăposti mai mute secții importante ale spitalului, cum ar fi neurochirurgia, gastroenterologia, dar mai ales cea de cardiologie, aici fiind vorba de posibilitatea de a efectua intervenții chirurgicale cardiologice, inclusiv montarea de stent-uri.

Proiectul a fost prezentat primului ministru în cardul vizitei pe care Viorica Dăncilă a făcut-o de curând la Bistrița, fiind lansate promisiuni în vederea identificării surselor de finanțare pentru implementare.

Adauga comentariu