„Aproape sigur” s-a mai ratat un weekend pe pârtia înstruțată a bistrițenilor, deși acolo se muncește pe brânci! Pământul e de vină, că nu s-a lăsat înghețat...

„La 4.00 dimineața băgăm ratracul și pornim tunurile. Dacă temperaturile sunt așa cum se anunță în prognoză, o să putem face și zăpadă artificială. Aproape sigur o să-i dăm drumul vineri sau sâmbătă”, spuneau administratorii pârtiei săptămâna trecută, înainte de valul de frig anunțat, exact când la Bistrița ningea ca-n povești.

Viceprimarul Cristian Niculae, care în primă fază pasa problematica pârtiei de schi în cârca primarului Ovidiu Crețu, revenea cu un mesaj către stiridebistrita.ro în a doua zi a acestui an și preciza faptul că „frigul care urmează favorizează deschiderea pârtiei”.

Pe pagina de facebook a Pârtiei Cocoș au fost postate sâmbătă de dimineață fotografii în care ratracul muncește cu spor, imagine ce ne-a mai fost oferită și în 19 decembrie 2018, ambele având specificația „work”.

Work-ul „cocoșilor” în data de 5 ianuarie 2019:

Work-ul „cocoșilor” în data de 19 decembrie 2018:

Conform celor declarate de „specialiștii” pârtiei, ei și-au dat silința și au muncit, dar pământul nu a fost înghețat și nu s-a putut intra cu utilajul pentru nivelare (ratracul), plus că nu prea a fost zăpadă, apoi au fost liberele... Curios este cum de celelalte pârtii din țară și-au făcut făcutele în această vacanță prelungită, iar la Bistrița se înfunda ratracul în pământul neînghețat.

Având în vedere faptul că totuși temperaturile scăzute din ultima perioadă poate că au reușit să înghețe pământul de pe Cocoș și mai ales că tunurile de zăpadă au funcționat din plin, schiorii bistrițeni vor putea beneficia de pârtie mai repede decât anul trecut, atunci când „inaugurarea” a avut loc către sfârșitul lui ianuarie.

E bine de știut și că tarifele au crescut făță de sezonul trecut, iar în plus există și tarife pentru lift-schi sau baby-schi, o investiție care nu există fizic, fiind vorba de un baby-schi ce ar fi trebuit să existe către baza pârtiei, pe o distanță mai mică.

Tarifele pentru telescaun - 2019:

Tarife pentru schi-lift - 2019:

Pârtia Cocoş are o lungime de 1300 m, transportul pe cablu este asigurat de un telescaun cu patru locuri, iar capacitatea este de 1300 persoane/oră. La baza pârtiei sunt spaţii destinate alimentaţiei publice şi centre de închiriere a echipamentelor sportive. Costurile pentru administrarea pârtiei se ridică la 10.000 de euro lunar, aceasta fiind suportate din bugetul local.

Adauga comentariu