Aproape de o tragedie: internitul de pe acoperișul unui bloc proaspăt reabilitat a căzut pe alee! Din fericire, nu există decât pagube materiale (FOTO-VIDEO)

Anumite coincidențe încep să apară tot mai des în municipiul Bistrița, acestea fiind legate de blocuri proaspăt reabilitate energetic și „mici” accidente care încă nu au făcut victime. În urmă cu o săptămână, pe Aleea Plopilor, elemente din acoperișul unui bloc stăteau să cadă, fiind necesară intervenția ISU.

Marți, 23 aprilie, cele trei ceasuri rele s-au abătut asupra unor mașini parcate pe aleea din fața unui imobil de pe Lăcrămioarelor. Ambele blocuri, atât cel de pe Plopilor cât și cel de pe Lăcrămioarelor, sunt imobile care au „beneficiat” de reabilitarea energetică/termică, acestea nefiind încă recepționate ca lucrare.

În cazul de pe Lăcărmioarelor, bucăți de internit de pe acoperiș s-au prăbușit pe aleea din față, producând daune unor autovehicule parcate în zonă. Din fericire, exact în acel moment nu a trecut nimeni pe respectiva alee.

La fața locului s-au prezentat atât Poliția Locală, SVSU cât și reprezentanți ai constructorului și ai asociației de locatari. S-a format ad-hoc o comisie alcătuită din reprezentații tuturor părților, care s-au urcat pe bloc în vederea constatărilor legare de acest incident.

Reprezentanții constructorului susțin faptul că acoperișul nu e problema lor și că nu s-a intervenit acolo în momentul efectuărilor lucrărilor de reabilitare. Asociația spune că „meșterii” au umblat la acoperiș în momentul în care au lucrat la șarpantă, dar nu am mai fixat la loc bucățile de internit. Poliția Locală și SVSU susțin varianta constructorului. Apoi a urmat un ping-pong al vinovățiilor.

Într-un final constructorul și-a chemat o echipă care să stabilizeze partea inferioară a acoperișului. Conform reprezentantului SVSU, asociației de locatari îi revine responsabilitatea reparării părții superioare a acoperișului (coama), aceasta fiind în pericol de a cădea la rândul ei. Din câte se pare, acoperișul cu internit a fost realizat fără vreun proiect în prealabil.

La fel ca și în cazul bucăților de acoperiș desprins de la blocul de pe Plopilor, constructorul (același) nu recunoaște intervenția în zona respectivă. Ciudat este faptul că aceste „incidente” apar tocmai la blocuri proaspăt reabilitate, blocuri din care curg și alte acuzații asupra modului în care s-au efectuat lucrările.

Un reprezentant al asociației de locatari din care face parte blocul de pe Lăcrămioarelor ne-a declarat faptul că, cel puțin în cazul blocului de pe care a căzut internitul, există și alte plângeri legate de execuția lucrărilor: ușa de la intrare nu se închide, burlane montate prost, parte din tencuială care cade, infiltrații cauzate de proasta execuție, geamuri deja crepate ș.a.m.d., toate aceste fiind „în curs de rezolvare”.

Reprezentanții constructorilor au refuzat să-și exprime un punct de vedere legat de situațiile de pe Plopilor și Lăcrămioarelor.

Adauga comentariu