Aplicația APIA în piș-pauză! Reveniți peste 30 de minute!

Fermierii întâmpină din nou greutăți la completarea documentației necesare pentru depunerea cererii unice de plată, aferente anului 2018, la centrele judeţene şi locale ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA). Respectarea termenului limită, 15 mai, este pus și în acest an sub semnul întrebării din cauza funcționării defectuase a aplicației online de pe site-ul APIA, de actualizare și digitalizare a parcelelor.

Faptul ne-a fost semnalat de un fermier din comuna Dumitra, județul Bistrița-Năsăud, care de câteva zile nu reușește „să prindă” cele... 30 de minute norocoase! Căci așa s-ar traduce mesajul afișat pe site-ul APIA, pentru cei care încearcă să se logheze:

 

„Aplicația nu mai permite alți utilizatori în următoarele 30 de minute. Vă rugăm să încercați să vă logați după 30 de minute.”

 

Am încercat la rândul nostru, timp de câteva ore, să urmărim dacă serverele APIA „își dau drumul”. Ghinion! Mai multe jumătăți de ore trecute, și niciun semn...

Potrivit Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, în Campania 2018, completarea declaraţiei de suprafaţă se realizează electronic, folosind aplicaţia IPA-Online la adresa: http://lpis.apia.org.ro/.

„Finalizarea şi închiderea cererii unice de plată în IPA-Online se face în prezenţa funcţionarului APIA responsabil cu primirea cererii unice de plată, după verificarea acesteia şi a mesajelor din controlul parcelelor digitizate şi corectarea eventualelor probleme semnalate de către sistemul informatic. Acelaşi principiu se aplică şi pentru fermierii, crescători de animale, care vor completa Cererea unică de plată - declaraţie sector zootehnic, împreună cu funcţionarul APIA, în aplicaţia dedicată sectorului zootehnic', comunica APAI la începutul anului.

Dar dacă aplicația online nu funcționează pentru a fi actualizate și digitalizate datele necesare, ce să mai „închidă” funcționarii APIA de la ghișee după termenul limită de 15 mai? Mai bun decât mesajul de pe site cu cele 30 de minute norocoase ar fi fost, zicem noi, unul de genul: „nu mai insistați, dăm noi drumul la servere din când în când!”

 

Adauga comentariu