Apel către semnatarii petiției referitoare la „mineralizarea” Pieței Centrale din Bistrița. Oare offline, câți bistrițeni vor susține acest demers?!

Toți cei care au semnat online petiția Nu vrem piața centrală din bistrița "mineralizată" au primit un mail prin care sunt invitați la evenimentul propriu-zis al depunerii acestor semnături.

Acest eveniment va avea loc joi, 10 mai, ora 10:00, la intrarea în Biserica Evanghelică și nu va dura mai mult de o oră.

Este interesant de văzut câți apărători ai spațiului verde din jurul Bisericii Evanghelice se vor aduna joi, căci petiția este semnată până acum de peste 3.200 de persoane...

 

Dragi prieteni,

Semnatari ai petiției NU VREM PIAȚA CENTRALĂ DIN BISTRIȚA "MINERALIZATĂ"

Tocmai am aflat că în curând se va lua o decizie în legătură cu solicitările petiției noastre. Administrația locală prin primar și Consiliul Local al municipiului Bistrița (prin consilierii PSD, ALDE, PNL, PER și UDMR) pe de o parte și Agenția pentru Protecția Mediului Bistrița-Năsăud (APM BN) pe de altă parte - sunt cele două instituții de care depinde soarta Pieței Centrale, așa cum o știm noi bistrițenii, probabil cel mai important simbol al nostru și al orașului.

De aceea e cazul să depunem semnăturile cât mai repede.

Am solicitat Consiliului Local al municipiului Bistrița și Primarului următoarele: 
1. Renunțarea la eliminarea perimetrelor înierbate, a rondourilor pentru flori și tăierea aproape în totalitate a celor 104 arbori existenți, din care 64 de aliniament în cadrul proiectului "Modernizare Piața Centrală". 
2. Restrângerea la maxim a suprafeței de teren care se dorește "mineralizată"- maxim 20% din cele 2 hectare cât reprezintă Piața Centrală. 
3. Organizarea mai multor sesiuni de dezbatere publică și consultare a specialiștilor din cadrul ONG-urilor de profil înainte de stabilirea propunerii finale de proiectare.

Am ajund în momentul în care trebuie să spunem răspicat NU VREM PIAȚA CENTRALĂ DIN BISTRIȚA "MINERALIZATĂ".

Vrem în schimb Piața Centrală așa cum ne-au lăsat-o cei de dinaintea noastră. O vrem pentru noi, pentru copiii și nepoții noștri. Vrem să plantați arbori în Piața Centrală nu să îi tăiați. Piața Centrală cu fiecare petec de verdeață și toți arborii din ea fac parte din istoria noastră!

În continuare avem nevoie de tine. Sunt două modalități prin care poți fi de ajutor:

1. Dă de veste pe Facebook sau alte rețele despre petiția noastră, ca numărul semnăturilor să crească.

Distribuie acum petiția: https://campaniamea.de-clic.ro/petitions/nu-vrem-piata-centrala-din-bistrita-mineralizata

2. Dacă ești în oraș și ai o oră timp liber, ar fi minunat dacă ai putea ajunge la evenimentul de depunere. Asta o să arate decidenților că nu suntem doar o listă de semnături, ci cetățeni care au solicitări reale!

UNDE: Piața Centrală, Intrarea principală în Biserica Evanghelică

CÂND: Joi, 10 mai 2018 începând cu ora 10.00. Timp de desfășurare - max. 1 oră 

Dă-ne un semn pe eveniment dacă poți ajunge. Dacă vrei să îți transmiți mesajul de solidaritate și susținere într-un mod personal, evident în prevederile legale, Piața Centrală are nevoie de tine!

Vă mulțumesc pentru tot și sper să ne vedem la depunerea semnăturilor!

BISTRIȚA. COALIȚIA PENTRU BIODIVERSITATE.

 

 

Comentarii

Balan Marius- e...

08.05.2018 18:54

La cele peste 3.200 de semnaturi online se adauga inca 1.100 semnaturi pe tabele scrise. Sunt pregatite si acestea. Civismul bistritean a ajuns totusi cu putin efort la o alta dimensiune. Cei care mai doresc sa semneze online o mai pot face pana miercuri la orele 24. Gasiti petitia ; NU VREM PIATA CENTRALA din Bistrita MINERALIZATA pe google. Semnati de fapt pentru a salva lumea vie din piata. Va multumim !

Adauga comentariu