ANUNȚ IMPORTANT: Rugăm deținătorii de pădure să ne ajute cu un loc în inima acesteia! Ministrul Deneș vrea birou acolo, haideți să-l ajutăm!

Cât de frumos este, mai ales acum, în zilele toride de vară, să stai în inima pădurii, ascuns de razele de soare, să asculți trilul păsărelelor ce-ți ciripesc povești numai de ele știute... Să nu te bâzâie nimeni la cap cu probleme efemere, să stai tolănit privind fasciculele solare împrăștiate printre frunze, mici scuturi ale naturii-mamă...

Este visul unei zile de vară pierdute, un vis al ministrului bistrițean al Pădurilor umbroase și al Apelor cristaline românești. Ioan Deneș, fiind invitat de Ziua Silvicultorului într-o localitate vâlceană, a declarat vădit impresionat de bogăția verde a patriei, că și-ar muta biroul în inima pădurii.

Noi, românii, am personificat Codrul, l-am făcut frate şi tovarăş, sfetnic şi protector, iubit şi tăinuitor. Totodată, am făcut sintagme prin care le-am atribuit oamenilor însuşiri ale copacilor: înalt şi drept ca bradul, falnic ca un stejar, mlădios ca salcia, înmiresmat ca un tei în floare. De asemenea, folclorul românesc are mii de cântece, doine, zicători şi proverbe care fac referire la codru, la pădure, la copaci, la trilurile păsărilor, la momentele de tihnă şi, de ce nu, la momentele de dragoste curată sau vinovată petrecute sub mantia pădurii (…) Mi-aş dori ca şi biroul meu să fie adâncul pădurii, să nu mai aud ‘trilul’ telefoanelor, ci cântul păsărilor”, a spus ministrul, citat într-un comunicat de presă al ministerului de resort, transmis joi AGERPRES, informație preluată de pe propolitica.ro.

Dar cât de frumos poate ministresul să vorbească de pădure, de codrii și copaci, păsărele și miresme. Un adevarat recviem, o iertăciune la funerariile ecosistemului românesc!

Comentarii

Balan Marius- e...

08.06.2018 13:50

Eu  i-as da padurea mea 3.27 ha da imi este teama ca o taie pt. asistatii sociali si cei care merg la mitingul de maine la Bucuresti. Il sfatuiesc pe domunul ministru sa isi faca birou in inima padurii de la TARPIU vecina cu groapa de gunoi tasat si nu selectat, iar secretara sa o aduca pe doamna Doina Pana . Ce ziceti de propunere d-le RIAN ?Il mai indemn pe domnu  imbracat de forma in VERDE sa vina sa asculte sunetul DRUJBEI din PIATA CENTRALA unde colegii lui din CL au pus de o defrisare masiva cu ocazia votarii unui proiect aberant, had si costisitor si care nu tine cont de MEDIUL AMBIANT. 

Adauga comentariu