Anul Nou Chinezesc sărbătorit la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” din Bistrița cu sprijinul Institutului Confucius din Cluj-Napoca

Elevii bistrițeni înscriși la cursurile Confucius, ajutați de Institutul Confucius din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, au sărbătorit în avans Nou An Chinezesc la Colegiul Național „Andrei Mureșanu”.

Evenimentul a avut și alte semnificații deoarece în 2019 se sărbătoresc 70 de ani de relații diplomatice cu Republica Populară Chineză, 10 ani de funcționare a Institutului Confucius de la Cluj-Napoca și alți 10 ani de existență a Asociației de Prietenie cu Republica Populară Chineză din Bistrița-Năsăud, asociație condusă de Remus Lungu și Cristian Munthiu.

Astfel, elevii claselor Confucius din Bistrița-Năsăud s-au capacitat și sub conducerea celor două profesoare de limba și cultura chineză, Guo Zhengji și Xu Xiaolu, cunoscute ca Luna și Kate, ajutați și de câțiva membri ai Institutului Confucius de la Cluj-Napoca, au prezentat un mic spectacol inspirat din cultura, istoria și arta poporului chinez.

La eveniment au participat și cei doi directori ai Institutului Confucius de la Cluj-Napoca, Prof. univ. Feng Shaozhong (Elena) și Conf. univ. dr. Șera Nicolae. Institutul mai are în afară de Bistrița organizate clase Confucius și la Oradea, Hunedoara, Baia-Mare, Arad și bineînțeles la Cluj-Napoca. În România mai există pe lângă Institutul din Cluj-Napoca alte trei, la București, Sibiu și Brașov.

Anul Nou Chinezesc se sărbătorește la data de 2 februarie, iar în acest moment se va intra în Anul Mistrețului de Pământ.

 

 

 

 

Adauga comentariu