Angajații unui Centru pentru Protecția Copilului din Bistrița protestează: „Nu cerșim, vrem plata muncii noastre”

Angajații DGASPC BN și-au întrerupt pentru 30 de minute activitatea pentru a participa la un protest spontan. Aceștia susțin că nu și-au primit drepturile salariale în ciuda promisiunilor făcute de guvernanți.

Protestul spontan a avut loc la Centrul pentru Protecția Copilului de pe strada Toamnei din Bistrița, acolo unde aproximativ 20 de salariați și-au spus păsul în fața jurnaliștilor.

Titi Costin, lider al Sindicatului Sanitas Bistrița-Năsăud, preciza într-o postare pe facebook că nu s-a primit niciun semn din partea guvernanților în urma depunerii de către sindicat a unui memoriu, în urmă cu 10 zile:

„Sunt 10 zile de când am depus un memoriu la Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud, cu revendicările membrilor de sindicat si nici un răspuns din partea decidenților.

Oare chiar nu va pasă de cei 610 angajati  din DGASPC- BN care nu și-au primit salariile  pe luna octombrie ? Sunt 8 zile trecute de când trebuiau să aibă banii pe card și încă nu  se întrevede nici o soluție.

Acești oameni care și-au făcut datoria în această perioadă grea, fiecare la locul lui de muncă, în Centre rezidențiale și Case de tip familial, îngrijind copii, persoane cu dizabilități,  bătrâni,  infectați  cu COVID-19, nu au dreptul nici la salariul pentru care au muncit ?

Cu ce să-și  plătească facturile la utilități ?

Cu ce  să cumpere mâncare  copiilor lor ?

Cu ce să-și cumpere medicamente ?

Cu ce să-și plătească ratele la băncii?

Din ce să  trăiască,  după ce salariile sunt așa cum sunt, pentru cei mai mulți dintre ei, nici măcar  să nu și le primească?

Chiar nu-i pasă  nimănui de acești oameni?

Domnilor guvernanți. așa ceva nu se întâmplă în nici un stat din UE. Unde vreți să ajungeți? Ce vreți să  faceți cu asistența socială ? Până când credeți că acești oameni mai suportă umilința și nepăsarea voastră ?”.

Cei prezenți la protestul spontan susțin că nu și-au primit salariile și așa destul de mici. Aceștia spun că nu au dezertat când a fost mai greu, știut fiind faptul că, cel puțin în centrul de pe Toamnei, au existat cazuri de copii infectați cu Covid-19. Copiii au fost tratați de personalul propriu cu asumarea risurilor, au stat izolați câte 14 zile și au dormit pe jos, lângă copii. Singurul lucru pe care aceștia îl cer acum sunt salariile.

Pe timpul protestului, beneficiarii din centrul respectiv au fost sub supravegherea colegilor celor ieșiți să protesteze.

Adauga comentariu