Angajații de la una din fabricile LEONI, acuzații la adresa conducerii: “Nici la toaletă nu ne lasă, este umilitor să lucrezi la ei”

Mai mulți angajați ai societății LEONI WIRING SYSTEMS PITESTI SRL s-au adresat redacției știrideargeș.ro povestind despre modul cum sunt tratați în fabrică. Aceștia susțin că sunt umiliți, li se încalcă anumite drepturi iar în consencință iși dau demisia în bloc.

"Am fost ieri la Leoni, mi-am dat demisia, cu mine si-au mai dat demisia alte doua colege de echipă. Nu ne-au lasat să scriem motivul real al demisiei. Se țipa la oameni, am fost jigniți mereu, nu respectă drepturile (dreptul de a merge la toaletă când ai nevoie, dreptul de a fi ascultat când ai nevoie de ajutor) nu îți cheamă ambulanța în cazul în care ai nevoie de ajutor... Au plecat, doar luni, 81 de angajati. Eu am avut nevoie de ajutor medical și a trebuit sa chem pe cineva sa vină să ma ia să pot merge la spital. Nu au chemat ambulanța motivând că au un audit mare și nu pot justifica prezența ambulanței".

In schimb managerii de la sediul central Leoni neagă acuzațiile aduse:

Au existat niște demisii în prima zi de după concediu, pe 20 august, dar numărul lor nu este atât de mare. Despre incidentul cu ambulanța, nu știm, dar vom verifica. Noi avem cabinet medical la fabrică, dar vom verifica. Avem acum în dezbatere un plan de maganement care vizează schimbarea atitudinii tuturor angajaților, de la cel necalificat și până la manageri”, a declarat pentru Știri de Argeș, Ramona Raicu.

In 2017, LEONI WIRING SYSTEMS PITESTI SRL avut o cifră de afaceri 726 677 305 lei și un venit de 5.535.828 lei, filiala de la Bascov numărând 3.000 de angajați.

 

Stiri de Argeș

Comentarii

altamirano aduard

28.08.2018 19:32

Sincer stiu foarte multe cazuri...femei lesinate pe mb4 ,femeie care a facut stop cardiac in timp ce lucra.Chiar se urla la oameni...(Nu se tipa) se da bordurile pe maxim pana cazi jos ...asta ce e ? nu bataie de joc.Nu comentez postul meu ,dar totusi am ales sa plec peste hotare .Unde am liniste si pace ...nu sa ma rup in 2 pt 2 lei...Rusine personalului, Sefilor de echipa, care fac oameni sa sufere ...Doar din simplu fapt ca stiu ca,oameni nu au alta solutie si necesita un loc de munca .Leoni Fon Rumanien ist schlest...Nur scheizer ist da mit ale ...und loite auch.Eine frau toth zum arbite ,file shaden zum corpe und ghezuntaith...Rumanich = coruption!!!

alina

29.08.2018 14:37

buna ziua..am lucrat si eu in aceasta firma ...este nedrept ce se intampla acolo...am inceput de jos (adica pe bord) , dupaceia am avansat (masa de test) , dar vreau sa spun ca nu am fost satisfacuta in nici un punct privinta, avad in vedere ca ti se vorbeste exagerat de urat, te trateaza ca si cum ai fi un boschetar ,,pe mine ma obligau sa sa fac ore suplimentare la greu cand aveau eu nevoie dar nu se tinea cont si de parerea mea , daca vreau sau nu,,,plus ca eu am mari probleme cu spatele si leam dus act medical ca se se convinga ca spun adevarul, si totusi pt ei nu avea importanta asta . e groaznic sa lucrii cu asa conducere si cu asa sefi. pe mine ma amenintat nu o data ca ma vor da afara din cauza ca nu le onoram cu orele suplimentare ...iar pana la urma am decis sa plec eu pt c erea prea mare tensiunea pe mine

Cocar Vasile

29.08.2018 21:05

Daca e mai rau ca la puscarie de ce mai merg angajatii sa munceasca acolo?Sa numai mearga nimeni sa munceasca!Daca muncitorii nu muncesc sefii nu au salariu,drept urmare FALIMENT !!!
Q

Adauga comentariu