Ancheta legată de otrăvirea cu mercur a fostului ministru al apelor și pădurilor bate pasul pe loc. Doina Pană: „Am dreptul să-mi văd dosarul oricând. Peste două săptămâni mă duc la DIICOT”

Dosarul DIICOT în care deputatul bistrițean Doina Pană este victima unei tentative de omor prin intoxicare cu mercur, pe vremea când aceasta ocupa funcția de ministru al apelor și pădurilor, bate pasul pe loc, fiind invocate motive legate de epidemia cu noul coronavirus.

Doina Pană a declarat într-un interviu acordat ProBN TV că se va deplasa la București după data de 7 iunie, hotărâtă să-și vadă dosarul de la DIICOT și stadiul anchetei desfășurate de procurori.

Citește și... EXCLUSIV: Tentativa de OMOR via SCHWEIGHOFER? Fostul Ministru al Pădurilor, Doina Pană, susține că firma austriaca ce a exportat mii de tiruri de lemn romanesc a otrăvit-o cu mercur! NCN a aflat: principalul suspect e fostul sau sef de cabinet!

 „Am dreptul să-mi văd dosarul oricând, dar în aceste trei luni nu m-am deplasat din Bistrița și nici nu cred că ancheta a avansat foarte mult, probabil din aceleași motive legate de starea de urgență. Am văzut că s-au sesizat cei din presa centrală în sensul că au întrebat la DIICOT despre stadiul anchetei, însă ce nu mi-a plăcut a fost răspunsul acestora în sensul că au zis că trebuia să primească un răspuns de la IML, la solicitarea mea, și că de fapt nu l-au trimis, deși hârtiile nu au fost în izolare, putea fi trimise online, termenul era de 30 de zile și au trecut 90, și că vor reface solicitarea. Eu m-am hotărât să mă duc la București nu săptămîna viitoare ci cealaltă, pentru că atunci avem și termenul limită pentru depunerea declarațiilor de avere și interese la Cameră. Atunci o să merg și la DIICOT să-mi văd dosarul”, a precizat Doina Pană.

Deputatul bistrițean susține că speranțele legate de finalizarea cât mai repede a doasarului sunt reduse, însă a depășit momentul în care nerăbdarea și revolta o copleșeau:

„Vă spun cinstit, nu mai am speranțe foarte mari... Am văzut ce s-a întâmplat cu cazul de la Caracal. Dină a recunoscut, iar acum, în instanță, nu a mai recunoscut, motivând că ar fi avut presiuni să declare și aia, și aia... Dacă nu sunt probe concrete și sunt doar declarațiile martorilor care, din diverse motive, își pot schimba declarațiile... nu știu ce va fi. Pe nime m-ar interesa nu neapărat cât durează, că am ieșit din etapa aia în care nu mai am răbdare... De doi ani jumate este ancheta la DIICOT. Ei mi-au spus că au avut cazuri pe această speță care au durat și cinci ani, așa că, decât să se meargă prin judecăți și să se piardă procesele, mai bine să continue cercetările. Nu mai am nerăbdarea și revolta pe care le-am avut, că se merge atât de încet. Sunt convinsă că, dacă aveau noutăți, mă anunțau măcar telefonic. O să aflu mai multe peste două săptămâni”, a conchis Doina Pană.

Reamintim că urmărirea penală a început in rem pentru constituire de grup infracțional organizat și tentativă de omor în urma plângerii formulate de fostul ministru Doina Pană. Deputatul bistrițean a părăsit ministerul la sfârșitul lunii ianuarie 2018, iar la câteva zile aceasta a depus o plângere la poliție motivând o otrăvire cu mercur. Fostrul ministru a declarat că nu a dorit să facă respectiva plângere în timpul mandatului deoarece putea să aducă prejudicii României, prin simplul fapt că un ministru în funcție a fost otrăvit.

 

 

Comentarii

cititor

31.05.2020 10:38

Doamna Doina, in anchetele penale, intotdeuna au existat si vor exista " chichitze " foarte greu de dovedit si de demonstrat . . . De aceia, in politica si in afaceri, este bine ca NICIODATA SA NU MANANCI SI SA NU BEI NIMIC DIN CEEA CE TI SE OFERA DE PARTEA ADVERSA ,  ori sa fiu mai exact daca nu ti-ai dus tu in traista de acasa de la tine !Pana si cel mai bun prieten, in anumite conjuncturi si anumite " constrangeri " ... nu-ti mai este prieten, sau iti ramane prieten, dar te lasa in voia sortii cel mult... ( adica se abtine si nu se " amesteca " ... ) si nu trebuie sa te bazezi pe el SI LUCRUL FACUT MANUAL , ADICA DE TINE PERSONAL PE " BARBA SI PE SPATELE "  TAU, ESTE CEL MAI SANATOS  LUCRU ! Nu toti care-ti zambesc iti sunt si prieteni si-ti vreau si " binele " ... doamna Doina ... ! Unii se dedau la orice, ca sa " scape de tine " si sa-si poata rezolva el interesele, mai mult ori mai putin legale . 

Adauga comentariu