Amendamentul privind mărirea alocațiilor de stat pentru copii a fost votat! Robert Sighiartău, inițiator: „Este victoria românilor de bun simț!”

După un eșec în ceea ce privește proiectul de lege prin care se dorea mărirea alocațiilor de stat pentru copii, care a fost respins de senatori, Robert Sighiartău s-a încăpățânat și a propus un amendament în acest sens la bugetul pentru anul 2019.

Azi, 14 februarie, în plenul Parlamentului, amendamentul propus de liberalul bistrițean a fost votat, astfel că de la data de 1 martie 2019 copiii vor beneficia de alocații crescute. Este vorba de mărirea cuantumului de la 84 de lei lunar la 150 de lei pentru copiii între 2 și 18 ani, respectiv 300 de lei în loc de 200 pentru copiii de până la doi ani.

„Este, în primul rând, victoria românilor de bun simț! Este victoria, până la urmă, a Partidului Național Liberal care se gândește la viitorul României și la viitorul copiilor. Având în vedere faptul că an de an migrează foarte multe familii cu copii în alte țări pentru că aici nivelul de trai este destul de scăzut, azi e o zi a speranței și ne dorim, noi, PNL, ca pruncii noștrii să trăiască în România și să îmbunătățim prin toate metodele viața lor, aici!” – a declarat pentru stiridebistrita.ro, Robert Sighiartău.

Această majorare înseamnă un efort financiar de peste două miliarde de lei, iar amendemanetul a fost votat de întreg grupul parlamentar PNL la care s-au raliat UDMR, PMP, USR, dar și trei parlamentari ai PSD, niciunul dintre social-democrații bistrițeni.

 

sursa foto: capital.ro

Adauga comentariu