Alocația de stat pentru copii va ajunge la 150 de lei?! Propunere legislativă venită de pe plaiurile bistrițene

Opoziția reușește să își canalizeze gândurile și acțiunile către ceva mai serios decât lătrături împotriva coaliției de guvernare, cel puțin la nivelul la care porpunerile lor reușesc să acceadă în Parlamentul României.

O astfel de „reușită” este propunerea legislativă referitoare la majorarea alocațiilor de stat pentru copii, valori care au rămas înțepenite la niște sume derizorii în comparație cu necesitățile unui copil. Astfel, propunerea venită din partea liberalului Robert Sighiartău ar majora alocația copiilor cu vârste între 2 și 18 ani de la 84 de lei cât este în prezent, la 150 de lei, o creștere cu 80% față de actualul cuantum.

Copiii cu vârste între 0 și 2 ani, cei care acum beneficiază de suma de 200 de lei lunar, vor avea, dacă propunerea bistrițeanului va fi votată de cele două camere, 300 de lei lunar, ceea ce ar însemna o creștere de 50%.

Aceste măsuri sunt cuprinse într-un „pachet de susținere a familiei” inițiat de gpupul liberalilor din Camera Deputaților, primele măsuri, cele legate de mărirea cuantumului alocațiilor pentru copii fiind deja depuse spre dezbatere.

Sporirea natalității prin diferite măsuri ferme și concrete trebuie să fie prioritate națională. Multe țări din imediata noastră vecinătate dezvoltă programe pragmatice și pe termen lung pentru a stimula natalitatea” – susține deputatul bistrițean.

Robert Sighiartău a subliniat și faptul că România este la coada clasamentului European în ceea ce privește cuantumul alocației pentru copii, suma de 18 euro calculată în dreptul României fiind mult sub nivelul acordat în majorițatea țărilor, acolo unde „startul” se dă de la 100 de euro pentru un copil.

 

Adauga comentariu