Alianța Dreptei pentru Bistrița-Năsăud stă tot sub semnul întrebării! Ce decizii a luat USR și când vor fi anunțați toți candidații?

Alianța Dreptei pentru Bistrița-Năsăud stă tot sub semnul întrebării! Doar la Beclean, USR-Plus a bătut palma cu PNL și merg pe listă comună, cu un singur candidat: Bogdan Rusu. USR și-a stabilit candidații la alegerile locale în toate orașele și comunele din BN: Cristina Iurișniți rămâne candidatul la CJ iar Călin Stan la primăria Bistrița

Așezate déjà la în block-starturile campaniei electorale ce stă să înceapă, partidele politice au început strângerea de semnături , urmând ca listele candidaților să fie depuse în perioada 8-18 august. Dacă, la nivelul stângii moderate cu valențe social-democrate lucrurile sunt clar, Alianța pentru Bistrița-Năsăud, format din PSD-ALDE-Pro România fiind funcțioanală în toate cele 62 de UAT-uri din toate punctele de vedere, o alianță a dreptei e departe de-a deveni o forță politică. Deocamdată, singurul loc unde va exista un cartel electoral pe dreapta va fi în orașul Beclean.

Putem să îi spunem Alianța pentru Beclean și, care e  formată din PNL și USR-Plus, liberalul Bogdan Rusu fiind candidatul unic , urmând ca lista să fie una comună. Becleanul rămâne, deocamdată, singura localitate unde există o alianță a dreptei, în restul celor 61 de UAT-uri, deocamdată, USR a anunțat că merge pe liste proprii.

USR își anunță săptămâna viitoare candidații

Faptul este confirmat de deputatul Cristina Iurișniți,  candidatul USR la președinția Consiliului Județean, în timp ce, liderul USR Bistrița, Călin Stan va intra în bătălia pentru fotoliul de primar.

”Listele USR sunt finalizate. Avem candidați în toate cele 62 de UAT-uri, iar listele  urmează să fie anunțate în zilele următoare. Intru în bătălia pentru Consiliul Județean fără niciun fel de teamă. Sigur, mă încearcă unele emoții, dar vă pot spune că, într-un sondaj realizat la nivelul județului nostru la cererea unei alte formațiuni politice, cifrele din dreptul meu sunt destul de bune, spun asta pentru un om care a intrat în politică în urmă cu 4 ani. Vom avea primari,  consilieri locali, orășenești, județeni și municipali, suntem pregătiți să începem campania electoral”, ne-a spus Cristina Iurișniți.

În ceea ce privește sondajul despre care face vorbire Cristina Iurișniți, acesta arată următoarele cifre în ceea ce privește voturile pe care le-ar primi președintele Radu Moldovan și deputatul Cristina Iurișniți. De remarcat este procentul mare de repondenți nehotărâți:

Radu Moldovan…. 48,11%
Cristina Iurișniți….. 17,26
Nehotărâți……………34,63

Adauga comentariu