ALDE: Sorin Roșu Mareș nu se poate dezlipi de ciolan și rămâne secretar de stat în ministerul lui Daea! Câtă verticalitate, cât simț de răspundere...

Bistrițeanul Sorin Roșu Mareș a trecut prin chinuri morale groaznice atunci când în ALDE s-a luat decizia ieșirii de la guvernare. Atât el, cât și alți colegi prinși cu treburi importante în Guvern, miniștri sau secretari de stat, nu au înghițit răzgâierea lui Tăriceanu și au revenit în birourile guvernării, atât cât aceasta mai există.

Roșu Mareș a fost un copil cuminte în familia Daea, la fel și în partidul ce l-a propulsat în funcția de secretar de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Și-a urmat liderul guvernamental peste tot și a pus umărul la succesul programului de dezvoltare a agriculturii.

Numai că, mișcările inteligente ale căpeteniilor ALDE au făcut ca scăunelul de secretar de stat să se clatine. După o scurtă perioadă de incertitudini politice, Roșu Mareș a luat decizia de a se urina cu boltă pe decizia de la Centru, alegând scăunelul lui călduț din minister.

„Nu am demsionat din ALDE, sigur că aștept să văd ce decizii vor luate în ceea ce mă privește ca urmare a rămânerii mele în Guvernul Dăncilă. Eu îmi voi continua munca în minister, alături de cel mai perfomant ministru al Agriculturii din ultimii 30 de ani, Petre Daea” – a declarat Roșu Mareș pentru propolitica.ro.

Conducerea județeană a ALDE se învârte în jurul cozii și „probabil” o să discute problema excluderii din partid într-o ședință ulterioară a Biroului Politic Județean.

Sorin Roșu Mareș are o indemnizație anuală de 106.704 lei de pe poziția de secretar de stat, ceea ce înseamnă aproape 9.000 de lei net lunar. E mai greu să te întorci un neica-nimeni în propria firmă, acolo unde ai câștiga într-un an cât câștigi într-o lună de la Guvern.

La nivel local, membri ALDE care au prins gustul scăunelului de consilier județean sau local au rămas neclintiți și în total acord cu cei aflați odinioară în cârdășie. Fostul președinte al ALDE BN, Ioan Țintean, a rămas vicepreședinte al Consiliului Județean, acolo unde doar sfârșitul de mandat îl va elibera de sarcina administrativă. Măcar a avut demnitatea de a demisiona din funcția politică de conducere a ALDE BN.

Un alt înverșunat al valorilor liberal-democratice, viceprimarul Gelu Muthi, rămâne și el în horă, acesta încercând un joc la două capete în Primăria Bistrița, fiind unul dintre candidații pentru fotoliul de primar în 2020. Dar parcă ar mai merge și vice, încă odată...

Adauga comentariu