Alături de mamă, un băiețel din Rodna, ars cu benzină, ar putea ajunge într-un centru maternal. Aceeași soartă ar putea să o aibă și ceilalți 8 frați minori

Protecția Copilului s-a autosesizat în cazul unui băiețel de 5 ani care a ajuns la Spitalul de Arși din București, după ce, vinerea trecută, a aruncat pe foc o sticlă cu benzină și s-a ales cu arsuri de gradul II și III pe o treime din corp. Reprezentanții instituției au declanșat o anchetă în acest caz.

Este a doua oară când Protecția Copilului a descins la această familie din Rodna

Teodor Sângeorzan, din cadrul Directiei Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Bistrița-Năsăud, a declarat: ,,Da, am fost la Rodna. Și… am mai fost. Ancheta e în derulare și, în funcție de aceste rezultate ale anchetei, vom vedea ce putem face pentru această familie. În total sunt 11 copii ai familiei, dar numai 8 sunt minori. Este prea timpuriu să ne pronunțăm dacă vor fi luați sub tutela noastră”.

Autoritățile se gândesc totuși să o cazeze pe mamă și pe cei 8 copii minori într-un centru maternal

Situația este una cât se poate de delicată, motiv pentru care autoritățile încearcă mai multe variante prin care să ajute familia copilașului ars cu benzină. ,,Ne gândim să mai avem alte discuții cu familia după ce se întoarce mama de la București, unde este alături de micuț, la Spitalul de Arși. Ne gândim chiar, ca pentru o perioadă, mama să vină cu copiii minori în central maternal. Ar fi o formă de protecție atât pentru mamă, cât și un ajutor pentru tată, care ar putea să facă anumite lucrări cu cei majori și, de ce nu?, cu sprijinul comunității” a mai punctat Teodor Sângeorzan.

Există o neglijență totală din partea părinților!

Primarul comunei Rodna, Valentin Grapini,  spune că are toată disponibilitatea să ajute această familie și susține că și în trecut a fost alături : ,,Nu mai există condiții precare acolo, pentru că niște familii de penticostali de la Sîngeorz-Băi le-au construit o casă. Noi am partcicipat acolo cu tot ce ne-a permis legea, chiar am atras anumite fonduri bănești prin instituții nonguvernamentale și  fundații. Au fost chiar donații personale, le-am cumpărat haine copilașilor. Totuși, există o neglijență totală din partea părinților! Nu poți să-l lași pe ăla micuț să se joace cu benzina lângă sobă. Mie îmi pare extreme de rău pentru copil. Instituțiile statului își fac datoria, fac anchete, îi ajută, dar și ei trebuie să se ajute.”

Părinții micuțului ars cu benzină, Gherasim Danciu și Amelia Mărincuț, trăiesc în concubinaj. Opt dintre copii sunt minori, iar cei trei care se apropie de vârsta majoratului lucrează în străinătate.

Adauga comentariu