Alarmă la Protecția Consumatorilor: angajații se consideră discriminați de noua Lege a Salarizării! În Bistrița-Năsăud, cei 4 comisari se raliază colegilor din țară

O scrisoare deschisă a comisarilor din Agenția Națională pentru Protecția Consumatorilor vine să tragă un semnal de alarmă asupra modului în care această instituție este privită de Guvernul României, cu referire directă asupra prevederilor Legii Unitare a Salarizării.

Semnatarii acestei scrisori deschise, comisari membrii ai Sindicatului Național al Funcționarilor Publici, consideră că „Legea Salarizării a creat dezechilibre salariale discriminatorii și necostituționale în cadrul aceleași categorii profesionale, din aceeași familie operațională, nemaiputându-se vorbi de un caracter unitar al acestei Legi, bazată pe principiile egalității și nediscriminării beneficiarilor prevederilor Legii, cu raportare la diferențierea salarială a funcționarilor publici care desfășoară activități de control”.

Aceștia precizează faptul că nu au în intenție să declanșeze un conflict, reiterând doar condițiile de lucru a comisarilor din teritoriu, incluzând aici și lipsa dotărilor logistice minime necesare, cum ar fi lipsa de hârtie sau chiar a tonerului pentru imprimante și copiatoare.

În județul Bistrița-Năsăud sun 4 comisari ce alcătuiesc Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului, oameni ce deservesc întreaga zonă a județeului. Comisarul Constantin Dragomir, reful CJPC Bistrița-Năsăud, ne-a declarat că echipa de la Bistrița se raliază demersului colegilor din țară. Acesta a precizat faptul că acești 4 comisari bistrițeni sunt la datorie indiferent de perioada anului, de Paști, de Crăciun sau Anul Nou, răspund solicitărilor în funcție de natura priorităților, dar mai au și acțiuni tematice. Chiar în momentul în care l-am contactat, domnul Dragomir era pe teren, într-o piață, având o acțiune tematică.

Noua grilă de salrizare a comisarilor de la Bistrița prevede un brut de încadrare 3.917 lei pentru fiecare dintre ei, toți fiind încadrați în grila de salarizare pe același nivel, cel de comisar superior.

Adauga comentariu