,,Adu, Doamne, neaua-n deal!”. Cam așa s-ar traduce epopeea pârtiei din Dealul Cocoș, o ambiție, pentru mulți inexplicabilă, a primarului Crețu

Ba o închid, ba o deschid. Vorbim despre situația pârtiei de schi, care, cred că și ea s-a zăpăcit de cap în urma alambicatelor decizii ale administrației locale! Până în 26 ianuarie, schiorii care ar fi vrut să profite de ninsoarea care a acoperit pârtia din Bistriţa au fost alungaţi fie de poliția locală, fie de … lipsa primarului, care se afla la schi în Austria, dar a ținut morţiş să fie prezent la inaugurare. În urmă cu 3 ani, autorităţile din Bistriţa au amenajat o pârtie de schi pentru iubitorii sporturilor de iarnă. În 2017, investiţia de 21 de milioane de lei, părea a fi una deloc inspirată, dat fiind faptul că în loc de zăpadă, pârtia era plină cu noroi. Pârtia realizată de primăria municipiului Bistriţa, mai mult pe bani europeni, a fost începută încă din 2015. Finalizarea lucrărilor pentru acest proiect, în schimb, a fost într-o continuă amânare. Doar din cauza instalaţiei electrice defecte, acesta a fost întârziată cu 2 ani.

O altă controversă a fost legată de administratorul pe care autorităţile l-au găsit să aibă grijă de pârtie şi pe care îl vor plăti cu aproape 300.000 lei. Este vorba despre aceeaşi firmă care a încasat în ultimii ani peste 20.000 euro de la autorităţle locale. Pârtia este dotată cu un telescaun, 4 tunuri de zăpadă, dar şi un lac de acumualare de 5000 metri cubi pentru producerea zăpezii artificial. După inaugurare, pârtia a fost disponibilă schiorilor două zile., pentru că nu a mai nisns, iar zăpada a lăsat locul noroiului și pietrelor. Deci, schiem  când vrea Domnul, nu când vrem noi, amărâții de contribulabili! Inedită pârtie, dragă administrație. Vorba lui nenea Iancu, de halal să-ți fie!

Adauga comentariu