Adopția unui copil tratată de deputatul Cristina Iurișniți ca și cum ar fi vorba de adopția unui animal de companie!

Nu ne mai miră aproape nimic din ceea ce se întâmplă în viața politică a unui județ de provincie, acolo unde orice eveniment (sau zi cu însemnătate în calendar) este acaparat de politruci pentru a puncta la capitolul popularitate.

Dacă nu se reușește o fotografie într-un moment „public”, atunci măcar o declarație pompoasă trebuie făcută. Este și cazul deputatei Cristina Iurișniți, membră a Uniunii Salvați România, care „recidivează” la capitolul „vorbe aruncate-n vânt”.

Una dintre vorbele scoase cu un accent nazal pronunțat a fost cele referitoare la implicarea dânsei într-unul din „joburile” Ministerului Educației, acolo unde chiar Iurișniți spunea că „a făcut ordine”, „legalizând” o tâmpenie. Adică a reglementat o procedură legată de bacalaureatul din timpul anului școlar: ceea ce spunea deputatul USR că ar fi o prostie, susținerea unui examen de sfârșit de școală în timpul anului școlar, existând anumite carențe legale, Iurișniți nu a făcut altceva decât să le legalizeze, nicidecum să le anuleze.

Acum, în pragul Zilelor Copilului și a Adopției, deputatul USR vine cu o nouă aberație. Cristina Iurișniții a simțit că trebuie musai să iasă la interval cu o declarație, măcar la nivel de facebook, prin care să se afirme cu ceva legat de copii.

După ce a prezentat o situație statistică, prin care ne readuce aminte că există copii care se culcă nemâncați, de parcă cel căruia i se adresează ar fi vinovat de această stare de fapt și nu cei de o teapă cu ea, deputatul cu mari înclinații francofone ne trântește una mare de tot:

Vă propun să "adoptăm" un copil în luna iunie, un copil din jurul nostru, un copil care are nevoie de atenție de iubire si de o vorba bună. Să zâmbim mai mult pentru a trezi copilul din noi pentru a putea mai departe să vorbim aceeași limbă copiilor din viata noastră!” – precizează Iurișniți într-o postare pe facebook.

În viziunea profesoarei de franceză, a adopta un copil este ca și cum ai adopta un animal de companie, care are nevoie de iubire într-o lună de vară. A adopta un copil este treabă așa, de weekend, ceva care să ne „trezească” copilul din noi. Adică să adoptăm un amărât de suflet pentru o răsfățare a propriei ființe ce se poate cataloga ca un gest nobil de luna iunie!

Și dacă tot a venit cu această propunere, dorim să vedem și „exemplul propriu”. Să-l vedem pe acel copil (unul din 11) care se culcă nemâncați, așezat la masa de cină din casa deputatului. Sau poate vedem un copil adoptat de Iurișniți care să primească mâncare gătită măcar de două ori pe zi (unul din 10 copii primește mâncare gătită o dată pe zi).

Sau poate vedem o propunere legislativă legată de aceste subiecte la care Iurișniți face referire directă, eventual ceva legat de abolirea sclaviei la copii, de eradicarea sărăciei, de protecția copiilor defavorizați, de cota de hrană a copiilor instituționalizați, orice legat de acele exemple date de deputat, dar ceva ce să nu aibă legătură cu francofonia, doar cu copiii României.

Chiar putem să considerăm adopția unui copil o simplă activitate de „închiriere”? Așa, să ne mai trezească copilul din noi...

Pentru informarea doamnei deputat, menționăm faptul că există o categorie profesională denumită „asistenți maternali”. Dacă va identifica măcar pe unul dintre aceștia, noi îi propunem să stea de vorbă cu el, să-l întrebe, printre altele, cum se desparte de copiii pe care i-a avut în grijă temporar. Cât de mult mai zâmbește copilul din el atunci...

Comentarii

Stefan Anbruș

08.06.2018 21:04

Se vede că articolul e scris cu răutate. După câte citesc e vorba de ”adopție” cu ghilimelele de rigoare și nu de adopți în sens juridic. E vorba de a ajuta un copil sau familia (instituția) în care trăiește acel copil, în luna Iunie și nu de al lua acasă și al alimenta. Fie vorba între noi, copilul care suferă de foame în mod sigur suferă și de lipsă deafecțiune.Chiar și adoptarea unui câine este un act umanitar. Și câinele are nevoie de afecțiune și hrană, la fel ca și un copil.Nu văd nimic rău în acest îndemn. E adevărat că acest îndemn trebuie făcut permanent nu doar de ziua copilului. Poate de aici rezultă resentimente față de politicienii care speculează aceste zile.

Adauga comentariu