Ada Milea revine în forță acasă la început de an cu un experiment de BLUES cu ALCOOL!

În ajun de Bobotează, atunci când este anunțat un frig năpraznic, Ada Milea propune concetățenilor ei o încălzile culturală prin Blues și Alcool, un proiect muzical tipic artistei, fiind ajutată de un nume important din muzica blues.

Sinagoga va fi gazda evenimentului din 5 ianuarie, ora 19:00, locație unde Ada va expune un „Experiment de Blues cu Alcool”, un concert care combină elementele de “slide guitar” ale lui Sir Blues - Vali Răcilă cu percuțiile atipice, clopoțeii și sticlele acordate, pe texte ale poetului Ion Mureșan.

Sir Blues Vali Răcilă:

S-a născut la 13 mai 1953, în Iași, a copilărit la Vatra Dornei și a absolvit Facultatea de Socio-Psihologie din Iași. A cântat blues încă din perioada liceului, fascinat de Hendrix, Stones, Mayall, BB King si Bob Dylan. A fost actor la Teatrul ‘Mihai Eminescu’ din Botoșani între anii 1979 și 2002. Are activitati creative cu beneficiarii din CRRN Darmanesti si din alte centre similare ale DGASPC Bacau. A cântat și cântă BLUES în diferite locuri din țară și străinătate, urmărit de porecla ‘Sir Blues’.

Discografie:

Handmade Blues (Vali Răcilă & Raul Kușak) – apărut în 2011
Stay Styx-ed to the Blues! – apărut în 2015

Ada Milea

S-a născut pe 5 august 1975 și e absolventă a Universității de Artă Teatrală din Tg. Mureş, secția « actorie ». A fost actrita a Teatrului Naţional din Tg. Mureş aproximativ 3 ani, apoi a devenit artist independent și a colaborat cu aproape toate teatrele din țară. A inventat cântece pentru spectacolele unor regizori (Dabija, Afrim, Măniuțiu, etc.) și spectacole-concert bazate pe textele unor cărți
interesante (Insula, Visătorul, Quijote, Svejk, Apolodor, etc.) și a avut numeroase concerte în țară și străinătate.

Discografie:

‘Aberaţii sonore’ (1997); ‘Republica Mioriticã România’ (1999); ‘Absurdistan’ (2002); ‘No Mom’S Land (2002); ‘ De ce fierbe…’ după A. Veteranyi (2003); ‘Apolodor’ după Gellu Naum (2003); ‘Quijote’ după Cervantes (2004); ‘Quixote’ – în limba englezã (2006); ‘Nasul’ după Gogol – (2007); ‘Inventar’ –
(2008); ‘The Island’ – dupa Gellu Naum, cu Alexander Balanescu, Ada Milea si Balanescu Quartet (2011); ‘Apolodor in English’ – dupa Gellu Naum (2011); ‘Alcool’ – după Ion Mureșan (2012) ‘Cântece de iarnă’ (2015).

 

Adauga comentariu