Acuzații de NEPOTISM la școala specială din Beclean: fata directoarei prinde un post călduț în detrimentul altora mai bine pregătiți! Niște răutăcisme, domnule!

La Beclean nu există nepotisme! Eventual niște coincidențe, dar și acolo totul se bazează pe profesionalism și cunoștințe solide în domeniu, indiferent de care domeniu. Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Beclean este încă o dovadă a corectitudinii în materie de ocupare a posturilor, nepotismul fiind doar o coincidență.

Unitatea școlară este condusă de o doamnă respectabilă din Cociu, o directoare cu multă aplecare asupra problemelor pe care instituția condusă de dânsa le are. Una dintre problemele cu care se confruntă doamna Gabriela Rusu este și cea a personalului calificat, având în vedere faptul că nu e vorba de o școală oarecare, ci de una cu cerințe speciale, copiii aflați în acest Centru fiind cu nevoi speciale.

Unul dintre profesorii de psihopedagogie specială este chiar fiica doamnei directoare, Carmen Adriana Gogozan (absolventă a Facultății de Psihologie și Științe ale Educației - UBB Cluj-Napoca), o tânără cu aspirații mari care depășesc nivelul de pregătire, dar acesta este un amănunt. Doamna Gogozan, căci este o doamnă, ce naiba, a reușit perfomanța de a obține nota 3,80 la examenul național de titularizare. Bineînțeles că nota obținută era una care nu reflecta adevărata valoare a fiicei directoarei, așa că s-a făcut contestație. Nota obținută după contestație este cea care reflectă adevărata pregătire a odraslei sinecuriste: 3,40!

Toate aceste amănunte sunt niște răutăți ale unor profesori corectori de la nivel național care i-au recunoscut scrisul și au știut că e fata mamii. Invidioși, aceștia au depunctat-o. Nu-i nimic, viața merge înainte! Nu ne luăm noi după rahaturi. Fata mamii a vrut, totuși, să acceadă în CSEI Beclean, nu pentru că acolo s-ar fi aflat sub aripioara protectoare a mămicii sale, căci este o femeie căsătorită, independentă, ci pentru că a vrut să demonstreze că poate!

Tabel cu resursele umane ale CSEI Beclean

Și a putut! Concursul județean pentru ocuparea postului a fost o joacă de copii pentru Carmen Adriana Gogozan născută Rusu, astfel că aceasta este angajată cu forme legale în cadrul instituției condusă accidental de mama ei, repetăm, o coincidență nefastă!

Întrebată de reporterul stiridebistrita.ro dacă fiica dânsei a participat la consursul pentru ocuparea postului respectiv, doamna Gabriela Rusu a răspuns cu... „Doamne-ferește! Siiiiigur că da!!! Mă miră faptul că mă întrebați așa ceva, că nu se face nimic fără decizia Inspectoratului Școlar!”. Întrebată și de nota de la titularizare a fiicei, mama directoare nu a cosiderat că este vreo problemă în acest sens: „Nu-i nimic că a luat 3,40, că mai este și un concurs județean...”.

Gurile rele din Beclean susțin faptul că au existat persoane care au „luat” examenul de titularizare, adică au obținut peste nota 7, dar care nu au reușit să „prindă” acest post. Păi, rușine să le fie! Dacă la un examen național au reușit să obțină patru puncte în plus față de fata mamii, atunci puteau să obțină și la examenul județean tot așa! Niște ciudoși, căci fata e faină, d-aia!

Comentarii

Parinte

26.09.2018 20:03

Oare acest subiect atat de mediatizat este problema esentiala a invatamantului nostru ? Nu dragi reporteri in calitate de parinte si dascal va rog sa aprofundati cu mai multa atentie nevoile copiilor nostri care dintr-o dorinta acerba de afirmare a unor lideri ai invatamantului ajung sa: -fie 26 de elevi intr-o grupa de gradinita si totusi sa fie considerat ca trebuie reduse posturi , ca noi dascalii de multe ori cumparam rechizite sau cerem parintilor pentru un minim de materiale didactice, ca sunt reduse posturi si ajunge o educatoare sa fie dascal la doua localitati diferite , profesand intr-o saptamana la o scoala si o saptamana la alta????. Mai doriti sa va spun cate aberatii dureroase traim cu adevarat sau considerati ca trebuie sa scoateti la lumina probleme cu adevarat importante in viata copiiilor nostri. 

Claudiu Halasu

27.09.2018 01:47

Ei na ,intelegeti si voi ,fata babei...cei cu cap pleaca in afara ca nu e loc de ei la noi in tara ,cei cu pile raman in tara ..aproape de mama , aproape de tata care le poarta de grija pana la adânci bătrâneți...si asa vor muri toti fericiti iar copii din scoli vai de ei ...vina părinților ca nu invata nu a profesorilor ca nu sunt pregatiti...amin.

ANA

27.09.2018 14:00

Totusi nu va înțeleg punctul de vedere,aduceți in prim-plan probleme care nu au nicio legătura cu articolul postat susținând ca acestea sunt adevăratele probleme ale învățământului,dar încercați sa minimalizați faptul ca un cadru didactic cu 3,40 care prinde post datorită funcției mamei nu este una din problemele învățământului.Stimat PĂRINTE ȘI CADRU DIDACTIC,dacă copilului dumneavoastră la scoala educația i-ar fi asigurata de o persoana ajunsă acolo datorită “pilelor” dumneavoastră ați considera in continuare o problema rechizitele și faptul ca un profesor preda la doua scoli?CE DUMNEZEU VORBIM AICI?nu spun ca ce ați enumerat acolo(Dumnezeu știe de ce) nu sunt probleme ale învățământului,dar articolul postat vizează una dintre cele mai importante probleme,respectiv ocuparea funcțiilor pe pile de cadre incompetente.Faceti-va ordine printre priorități 

postac

27.09.2018 16:25

Si ce dacă au furat ? Măcar dau si la săraci...Asta este sloganul de țară!
Ăștia sunt votanții PSD-ului ! Si doamna director nu este străină de acest partid...

Adauga comentariu