Actualul Guvern a reuşit blocarea a tot ce înseamnă reeşalonarea de plată pentru contribuţiile către stat ale companiilor. Vin vremuri grele pentru mediul privat românesc

Declarația aparține lui Bogdan Ivan, actual deputat și noul purtător de cuvânt al PSD BN. El a vorbit și despre cele 1,6 milioane de locuri de muncă pierdute de România în această perioadă de pandemie, dar şi la faptul că România a alocat pentru relansarea economiei, procentual din PIB, sume comparabile cu Kenya, Congo etc., potrivit unui raport FMI.

Bogdan Ivan: ”Deşi susţin, aparent, în declaraţii publice politicianiste, mediul privat, locurile de muncă ale românilor, actualul Guvern a reuşit blocarea a tot ce înseamnă reeşalonarea de plată pentru contribuţiile către stat ale companiilor. Guvernul nu poate să emită ordonanţă de urgenţă prin care să prelungească perioada în care companiile care au avut probleme să-şi reeşaloneze plăţile. Expiră în 25 decembrie ordonanţa care a permis acest lucru, iar după, ANAF-ul a comunicat oficial, vor începe propririle şi executările silite. Sunt peste 30.000 de companii care riscă să ajungă în această situaţie, iar numărul locurilor de muncă pierdute să depăşească 2 milioane. Dacă nu se trezesc, mediul privat cu capital românesc, în special, va primi o lovitură de graţie pe finalul anului”.

De asemenea, Ivan s-a arătat îngrijorat și de situaţia celor 200.000 de români care nu mai au posibilitatea să-şi plătească ratele pentru creditele imobiliare. „Statul român, Guvernul pe care-l aşteptăm, trebuie să scoată o ordonanţă prin care acei români care riscă să rămână fără un acoperiş deasupra capului pentru că nu-şi pot plăti ratele să poată fii amânaţi 6-9 luni, după cei au plătit 15 ani rate în mod cinstit”, a conchis Bogdan Ivan.

 

 

 

 

Adauga comentariu