Activiştii prostiei

Cum ziceam, cel mai frumos lucru din acest tur doi este cum toți cei care au supt bani şi funcţii de la Traian Băsescu (consilieri, ziarişti, analiști, activiști, polticieni), au devenit acum vorbitori în numele meritelor deosebite ale lui Klaus Ioahnnis. Adică ale celui care se urina cu boltă pe ei de mânuţă cu partea galbenă a Uniunii Sărăcie Lucie. Până şi primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, iese să laude prestaţia şi prestanţa zero din ultimii 5 ani ale celui care a fost parte a Uniunii Social Liberale, Premierul GRIVCO, parte a debarcării lui din fruntea guvernului PDL al cărui premier a fost. Eu îi înţeleg efortul, dar asta nu înseamnă că nu mi-e milă de el că a ajuns să facă echipă cu toţi cei care l-au scuipat în gură. Înţeleg înghiţitul acesta de broaşte pentru a face politică, dar nu îl aprob. Mai ales când Emil Boc este nevoit să înghită o broască de flegme.

Zicea Ludovic Orban despre Premierul Boc: "Boc în două limbi minoritare înseamnă foame şi ştiţi voi ce...". Boc era “marioneta lui Viktor Orban” la a nu ştiu câta moţiune de cenzură lansată de USL. Iar Boc îi dădea replică lui Sică Mandolină, actualul său şef: “Dacă Ludovic Orban se preocupa de atragerea fondurilor europene pentru programele de infrastructură rutieră, România ar fi avut deschise şantiere pentru toate autostrăzile”. Dar “Orban nu a reuşit nici măcar să acrediteze Programul operaţional sectorial Transporturi pentru absorbţia fondurilor europene”... (asta ca să nu mai vedem doar lipsurile din guvernările PSD – pe toţi i-a durut în cot de infrastructura României, de exemplu) Şi ce-a zis Orban despre Boc, au zis şi au scris, ani la rândul, toţi cei care azi îi sunt în partid şi chiar şefi. Inclusiv Rareş Bogdan care-l tăvălea în sos de limbă pe Boc în Ziua de Cluj. Asta până li s-au reglat şi regularizat afacerile...

Mă distrează activiștii prostiei. Cei care îşi cioplesc periodic idoli din tot ceea ce au urât, că li se flutură pe sub nas ceva ce să urască mai tare (ce urăşte ce-am urât eu, urăsc şi eu). Şi toți oamenii care s-au trezit anti-PSD-iști peste noapte, deși le-au fost fraţi şi tovarăşi la toate nemerniciile pe care le critică acum. E bine că facem front unit în fața corupției zilele astea, dar e bine să știţi şi cât de repede se sucesc, în funcţie de interesul personal, băieții şi fetiţele care se jurau cu mâna adânc înfiptă în bugetele Patriei că ei sunt liberali și de dreapta, în timp ce erau bot în bot cu oameni precum Victor Ponta sau Dan Șova. Brusc, toți băieții şi fetiţele care s-au concentrat să facă praf instituţiile statului de drept au constatat că nu le mai place PSD-ul, că-i prea infestat de corupție și nu se poate lucra şi nici măcar discuta cu dânsul. De parcă Mutul poate să-i spună Surdului ce să vadă Orbul...

Cum e aia cu #Fără_penali_în_funcţii_publice?

Că e nasol să ai multe case ne-a demonstrat-o chiar Klaun Iohnnis. Nu mai știi când îți ia Justiția vreo casă și unde să pui capul jos, după o zi epuizantă de plimbări cu coloana oficială, sau de vacanţă întreruptă de concediu (Vacantiae Interruptus). Mai mult, dacă ești suflet sensibil și noii proprietari au schimbat yala, te poți speria că te-a pus pe liber Ravisanta Întâia și Prima Doamnă. Confuz și neînțelegând cu ce anume a greșit, în fața yalei schimbate, neobișnuit să aplice pe preș în caz de gâlceavă conjugală, ci numai să se facă preș în caz de conducere prezidențială, omul s-a declarat nemulțumit și a dat fatidica declarație împotriva unei decizii definitive și irevocabile a Justiției.

Dar a şi împiedicat-o pe Ra-vi-san-tă, să se prezinte în faţa procurorului să spună ce şi cum despre falsul şi uzul de fals practicat în cârdăşie cu soţiorul. Obstrucţionarea justiţiei este şi ea faptă penală. Ce să mai zic despre fals şi uzul de fals? Dar dacă e penalul nostru, e mai alb mai imaculat, poate să ude chiar şi Codul Penal.

Şi, gata!

Adauga comentariu