666 de ani de la primul târg al Bistriței. Primarul Ovidiu Crețu lăsat singur de politicieni și parlamentari la ultima ediție din ultimul mandat

Pe 24 august 2019 se împlinesc 666 de ani de la prima ediție a unui târg în acest burg sătesc și 447 de ani de la masacrul din noaptea Sfântului Bartolomeu, 23-24 august 1572, atunci când mii de protestanți au fost uciși cu sânge rece de catolicii francezi. Acestea sunt auspiciile sub care au fost deschise oficial zilele festive ale Târgului Mare al Bistriței. Este ultima ediție în acest lung format, ultima care îl are ca primar pe Ovidiu Crețu, o ediție care se va întinde pe durata a numai puțin de 9 zile.

targul mare

Retras aproape total din viața politică dar și din aparițiile publice în favoarea lui Cristian Niculae, primarul Crețu a preferat să organizeze o ceremonie de deschidere mai puțin fastuoasă față de anii trecuți. De altfel, de lângă edil au lipsit cei doi viceprimari Cristian Niculae, respectiv Gelu Muthi, toți liderii PSD de la nivel local și județean. Mai mult, în afara senatorului de la ALDE, Ioan Simionca, nici un alt parlamentar nu a fost prezent în sala de ședințe a Consiliului Local Bistrița.

De altfel, Consiliul Județean a fost reprezentat de administratorul județului, Florin Moldovan, iar Instituția Prefectului de subprefectul Ciprian Ceclan. Prezenți au fost însă primarii din Besançon și Herzogenrath, Jean Louis Fousseret, respectiv Christoph von den Driesch, viceprimarul din Zielona Gora, Krzysztof Kaliszuk, președintele Asociației Sașilor Bistrițeni din Germania și Austria HOG Bistritz-Nosen, Hans Franchy, artistul plastic Marcel Lupșe (cetățean de onoare al Bistriței).

 

Absența colegilor din PSD este explicabilă, la ora deschiderii oficiale, aceștia fiind prezenți la București la congresul extraordinar unde premierul Viorica Dăncilă a fost votată drept candidat al PSD la președinția României.

”Bun venit la sărbătoarea orașului nostru, sper să petreceți clipe frumoase în aceste zile și să profitați din plin de evenimentele organizate în această perioadă. Este marea sărbătoare a orașului nostru. Gaudeamus igitur! Să ne bucurăm de zilele frumoase pe care ni le oferă viața. La mulți ani, Bistrița, la mulți ani parteneriatelor noastre!”, le-a spus primarul Ovidiu Teodor Crețu, celor invitați la ceremonia de deschidere a Târgului Mare al Bistriței.

Comentarii

vizitator

24.08.2019 14:54

TARGUL MARE AL BISTRITEI, nu este nici târg nici chermeză, ci mai degrabă   un amestec fabricat după o retetă originală 'Marca Cretu'. Această paranghelie costisitoare este in primul rând  o "ciorbă lungă" de proastă calitate care tine 9 zile (24august- 1 septembrie), din care lipseste tocmai functia comercială a târgului, cea care ar putea să sustină integral cheltuielile de organizare. Prin urmare,  paranghelia lui Cretu din acest an costă  550.000 lei din bugetul local. 

Adauga comentariu