6 arme de vânătoare au fost confiscate de polițiștii bistrițeni. Aduse din Spania, ele au fost introduse în țară ilegal, proprietarii alegându-se cu dosare penale

Doi bistrițeni s-au ales cu dosare penale pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor după ce, polițiștii, au descoperit și ridicat de la locuințele acestora 6 arme de vânătoare aduse ilegal din Spania.

Potrivit IPJ BN, în urma verificărilor efectuate, a fost identificat un bărbat de 32 de ani care, în perioada 25-29 iulie 2020, ar procurat trei arme letale cu destinația vânătoare, din Spania și le-ar fi introdus ilegal în România. Ulterior, le-ar fi deținut fără drept, la domiciliul său din localitatea Tureac. Totodată, un alt bărbat de 46 de ani, din Năsăud, este bănuit că ar fi deținut ilegal, la domiciliul său, trei arme letale cu destinația vânătoare, iar din investigațiile efectuate, a reieșit faptul că bărbatul le-ar fi procurat din Spania și le-ar fi introdus ilegal în România, în cursul lunii octombrie 2020.

Cele șase arme au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase.  Au fost întocmite dosare penale pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor și contraband.

50 de kilograme de articole pirotehnice, care ar fi fost deținute fără drept, ridicate în vederea indisponibilizării

Tot în ajunul Anului Nou, în cadrul acțiunilor de verificare desfășurate, polițiștii l-au depistat pe un bărbat de 42 de ani, din Bistrița, care ar fi comercializat, în parcarea unui supermarket din municipiu, articole pirotehnice, fără să fie autorizat în acest sens. Aproximativ 50 de kilograme de articole pirotehnice din categoria F2 au fost descoperite în portbagajul autoturismului său, întreaga cantitate fiind ridicată în vederea confiscării. Cercetările sunt continuate de polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, fiind întocmit dosar penal pentru operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

Comentarii

cititor

04.01.2021 10:23

Nopoi... vedeti, cine " bolnavesc " animalele salbatice si de ce sunt gasite multe cadavre de animale impuscate pe terenurile de vanatoare ? Toata lumea-i acuza pe vanatorii si detinatorii legali ai armelor de vanatoare ...

Adauga comentariu