450 de polițiști bistrițeni vor fi la datorie în perioada marii Sărbători a Crăciunului

În perioada 25-27 decembrie, poliţiştii din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, arme, explozivi şi substanţe periculoase, investigare a criminalităţii economice, acţiuni speciale şi investigaţii criminale, împreună cu poliţiştii din cadrul serviciilor de conducere şi coordonare a misiunilor vor acţiona zilnic şi vor fi alături de cetăţeni în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică.

În medie zilnic, peste 140 de poliţişti vor acţiona pentru apărarea patrimoniului public şi privat în localităţile urbane şi rurale din judeţul Bistriţa-Năsăud. De asemenea, vor fi constituite 150 de patrule de ordine şi siguranţă publică, pedestre şi auto, ce vor acţiona pentru prevenirea faptelor antisociale.

O atenție deosebită este acordată traficului rutier astfel că, în perioada sărbătorilor, 61 de polițiști de la rutieră vor acționa cu 30 de autospeciale pentru prevenirea evenimentelor rutiere și monitorizarea traficului rutier. Pentru combaterea excesului de viteză pe drumurile publice, unul dintre principalii factori generatori ai accidentelor rutiere cu consecințe grave, în cadrul acțiunilor vor fi folosite și autospeciale pe care sunt montate aparate radar.

În ceea ce privește restricțiile și obligațiile pentru prevenirea și limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2 și în această perioadă vor fi continuate verificările pentru respectarea măsurilor de protecție impuse prin Legea 55/2020. La nivel județean, polițiștii, alături de cei de la Poliția Locală, jandarmi, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului vor efectua, zilnic, controale și verificări în sistem integrat.

 

Adauga comentariu