300.000 de mii de lei vor merge din bugetul municipal spre finanțarea testării gratuite a întregului personal didactic, nondidactic şi auxiliar din şcolile, grădiniţele şi creșele Bistriţei

Apropierea datei la care este încă programată începerea noului an școlar 2020-2021 pune deja pe jar autoritățile locale. În contextul epidemiologic și al menținerii stării de alertă, Executivul primăriei Bistrița, viceprimarul Cristian Niculae, au anunțat că  prin proiectul de rectificare bugetară a fost alocată suma de 300 mii lei către Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa, bani ce vor fi folosiţi pentru testarea gratuită a întregului personal didactic, nondidactic şi auxiliar din şcolile,  grădiniţele şi creșele Bistriţei.

Cristian Niculae: ”Facem această acţiune în parteneriat cu Spitalul Judetean, ei vor face testările, iar noi plătim costul acestor teste pentru tot personalul din şcoli, grădiniţe şi creşe. Am convingerea că este un lucru bun şi necesar în această situaţie şi noi, primăria, trebuie să fim alături de sistemul medical ce este greu încercat în aceasta perioadă. Trebuie să fim responsabili şi să ne luam toate măsurile de precauţie înainte de începerea şcolii. Este vorba, în primul rând de sănătatea şi siguranţa copiilor noştri şi a bistriţenilor".

Câte persoane vor fi testate?

În municipiul Bistriţa, există  1250 de cadre didactice, la care se adaugă 250 de persoane angajate în grădiniţe şi creşe. Potrivit lui Niculae, personalul din învăţământ nu poate fi obligat să facă testul, dar speră într-o bună colaborare cu aceştia. Direcţia Municipală de Sănătate a anunţat că toţi angajaţii din creşe vor să facă testul.

Ce spune Gabriel Lazany?

„Laboratorul SJU Bistriţa este pregătit, are capacitate de testare, Primăria a alocat fondurile necesare pentru testarea lor, iar începând d eluni, oricând, personalul se poate programa. Vom solicita o listă cu personalul şcolilor şi grădiniţelor, iar noi vom verifica.  Avem toată deschiderea pentru cei care doresc să se testeze. E o chestiune de dialog, nu de impunere. Personalul didactic are capacitatea intelectuală să înţeleagă importanţa acestei testări", a precizat Gabriel Lazany, managerul SJU Bistriţa.

 

 

Adauga comentariu