156 de cazuri active în Bistrița-Năsăud și 4 decese în ultimele 48 de ore. La nivel național sunt 823 de cazuri noi de persoane infectate

Situația epidemiologică în Bistrița-Năsăud rămâne la stadiul de alertă, numărul cazurilor active ajungând astăzi la 156 din totalul celor 889 de cazuri raportate de la începutul pandemiei. Astfel, în ultimele 24 de ore s-au mai infectat 3 bistrițeni.

De asemenea, în Bistrița-Năsăud sunt carantinate la această oră 488 de persoane, în timp ce alte 59 se află în izolare.

Mai mult, în ultimele 48 de ore au fost raportate 4 decese, 69 în total, la nivel național, numărul acestora ajungând la 19. De la începutul pandemiei, 2432 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat în România.

Între persoanele pozitive, se află 8 polițiști din cadrul IPJ BN, doi jandarmi, doi angajați ISU și două persoane din cadrul unor primării.

49 de activi sunt confirmați în mai multe societăți comerciale din Bistrița-Năsăud, fiind vorba de Intex, Leoni și Raal.

SJU BISTRIȚA: În ceea ce privește situația persoanelor internate: 60 sunt la etajul 4 al SJU Bistrița, patru în ATI, mai existând internați 21 de suspecți. De asemenea, la Spitalul orăşenesc „Dr. George Trifon” din Năsăud,sunt internați 29 de pacienţi.

Precizări:
• Până în prezent, 50 cadre medicale (15 medici, 35 asistenți) și 18 persoane parte din personalul auxiliar (infirmiere, brancardieri) și un angajat din cadrul personalului suport au fost confirmate cu Coronavirus. Dintre acestea, 47 au fost vindecate.
• Printre pacienții confirmați cu Coronavirus se află și o persoană angajată a Serviciului de Ambulanță Județean.
• Patru persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Bistrița – Năsăud. Două sunt declarate vindecate.
• Printre pacienții confirmați cu Coronavirus se află și 22 persoane din cadrul unui Centru pentru vârstnici din județul Bistrița Năsăud (3 infirmiere, 18 beneficiari, asistenta socială a centrului și doi angajați parte din personalul auxiliar).
Toți angajații centrului au fost vindecați. Din păcate, patru beneficiari ai centrului au decedat, însă ceilalți au fost declarați vindecați.
• Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și un cadru medical și o persoană parte din personalul auxiliar ale unui alt Centru de asistență pentru vârstnici din județul Bistrița-Năsăud. Ambele au fost declarate vindecate.
• 71 persoane confirmate cu Coronavirus sunt angajați ai unor agenți economici din județ. Dintre acestea, 22 au fost declarate vindecate.
• Trei persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt pacienți ai unui centru de dializă din județ. Două au fost declarate vindecate.
• Opt persoane bolnave de CoVid-19 fac parte din personalul unor primării din județ. Cinci dintre acestea au fost declarate vindecate.
• O persoană bolnavă de CoVid-19 este angajat al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Bistrița-Năsăud.
• O persoană bolnavă de CoVid-19 face parte din personalul Administrației Finanțelor Publice. Aceasta a fost declarată vindecată.
• Trei persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus la nivel de județ sunt polițiști locali. Toate au fost declarate vindecate.
•12 persoane sunt polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție. Patru dintre acestea au fost declarate vindecate.
• Trei persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean. Una a fost declarată vindecată.
• 10 angajați ai ITM Bistrița-Năsăud au fost confirmați pozitiv la testarea cu Coronavirus. Toate aceste persoane au fost declarate vindecate.
În imagine regăsiți situația epidemiologică la nivel național.

Comentarii

Leon

03.08.2020 14:24

Motto:“În fața unei boli ești precaut sau ești prost, una din două!”(Klaus Iohannis)_Pericolul nu a trecut. Pandemia de COVID-19 este genul de dezastru ale cărui efecte se vor resimţi mult timp de acum înainte, a declarat la sfârsitul lunii iulie, 2020, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cadrul unei reuniuni a Comitetului de urgenţă al OMS la Geneva. Seful OMS a spus textual că, în condiţiile în care COVID-19 a afectat deja peste 17 milioane de persoane şi a cauzat peste 670.000 de decese : „Pandemia este o criză de sănătate ce are loc o dată într-un secol şi ale cărei efecte vor fi resimţite timp de decenii”.La şase luni după ce a decretat starea de urgenţă mondială, Comitetul de urgenţă al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii s-a reunit acum la Geneva, pentru a patra oară, în vederea reevaluării pandemiei de COVID-19, care continuă să progreseze într-o manieră îngrijorătoare pe plan mondial. Statele Unite, Brazilia, Mexic şi Marea Britanie au fost grav afectate de coronavirus în ultimele săptămâni, iar guvernele lor au depus eforturi uriaşe pentru a veni cu un răspuns eficient, dar, din păcate multe întrebări au rămas fără răspuns şi populaţiile rămân vulnerabile în continuare.In ceea ce priveste România, Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a afirmat că urmează două săptămâni grele în care vom avea o creştere progresivă a numărului de cazuri, însă dacă populaţia şi agenţii economici respectă regulile şi anume purtarea măştii, spălatul pe mâini, distanţarea socială, atunci am putea avea o aplatizare şi o scăderea a numărului infectărilor cu noul coronavirus. El a precizat că, în acest moment suntem în săptămânile în care se consumă boala celor aproape 4.000 de pacienţi care au refuzat internarea sau au solicitat externarea.

Adauga comentariu