15 medalii de aur cucerite de sportivii bistrițeni la Naționalele de Taekwondo de la Brașov! Printre medaliați se află și „vulpița” de la Beclean (FOTO)

O performanță extraordinară este trecută în dreptul clubului bistrițean de taekwondo CS Ilyo, club care a reușit pentru prima dată în istoria sa de 10 ani de activitate să devină numărul unu în România, la clasamentul general al cluburilor.

Campionatul Național de Taekwondo WT a avut loc în acest weekend la Brașov, acolo unde s-au aliniat peste 750 de sportivi legitimați în 27 de cluburi de profil. CS Ilyo Bistrița a reușit o salbă de medalii, sportivii bistrițeni venind acasă cu 15 titluri naționale, 5 medalii de argint și alte 3 de bronz, la care se mai adaugă alte 3 medalii la proba de poomsae (luptă cu un adversar imaginar).

Știri de Bistrița a publicat recent un material în care o prezentam pe Luiza Bindea, „vulpița” de la Beclean – una dintre sportivele cu mari valențe în acest sport. Luiza a „recidivat” la Brașov câștigând o medalie de aur la juniori mici feminin -35 kg, dar și una de argint la poomsae!

Cea mai titrată sportivă a clubului, Liliana Ionela Musteață, a reușit să-și adjudece două medalii de aur, precum și titlul de cea mai bună sportivă la categoria de vârstă Seniori. O altă performanță a sportivilor de la CS Ilyo a fost participarea a patru dintre aceștia la două categorii de vârstă, respectiv: Musteață Liana Ionela, Cantor Dan Alexandru, Șolderea Selena și Filip Mureșanu Mario Raul, toți obținând medalii la ambele concursuri.

Iată și tabloul medaliilor CS Ilyo Bistrița la Naționalele de Taekwondo de la Brașov:

Medalii de aur:

1. Musteață Liana Ionela - seniori feminin -53 kg.

2. Musteață Liana Ionela - juniori feminin -55 kg.

3. Riti Ana - cadeți feminin -37 kg.

4. Șolderea Selena - juniori feminin - 46 kg.

5. Bindea Ana Luiza - juniori mici feminin -35 kg.

6. Cantor Dan Alexandru - juniori masculin - 73 kg.

7. Bura Mihai Cristian - juniori masculin -63 kg.

8. Tudorache Bogdan - juniori mici -35 kg.

9. Tudorache Mihai - copii 1 masculin -35 kg.

10. Cociuban Răzvan Daniel - juniori mici masculin +40 kg.

11. Țenghel Vlad Ioan - juniori mici masculin clasa B - 35 kg.

12. Popan Michelle Valentino -juniori masculin clasa B -68 kg.

13. Simionca Marius Teodor - cadeți masculin clasa B - 41 kg.

14. Țermure Denis Ionuț - copii 1 masculin clasa B -25 kg.

15. Morar Andrei Ciprian - copii 2 masculin clasa B -25 kg.

Medalii de argint:

1. Șolderea Selena - seniori feminin -46 kg.

2. Cantor Dan Alexandru - seniori masculin -74 kg.

3. Agrișan Ștefan Gabriel - cadeți masculin -45 kg.

4. Avram Darius Alexandru - copii 1 masculin + 35 kg.

5. Filip Mureșanu Mario Raul - juniori masculin -51 kg.

Medalii de bronz:

1. Pintea Luca Paul - copii 1 masculin +35 kg.

2. Sas Tudor Mihai - juniori mici masculin +40 kg.

3. Filip Mureșanu Mario Raul - cadeți masculin -41 kg.

La proba de Poomsae (luptă cu adersari imaginari) Cociuban Răzvan Daniel a obținut locul 1, iar Bindea Ana Luiza și Șolderea Selena au obținut locul 2.

„Conducerea clubului sportiv ILYO mulțumește staffului tehnic coordonat de doamna profesor Ica Sigartău, antrenor Marius Nicolae Muti - 4 Dan și instructor Ioana Teodor Iacob -2 Dan, părințiilor care s-au mobilizat și s-au organizat exemplar, sportivii beneficiind de toate facilitățiile (transport, cazare, masă) la un nivel ridicat, sportivilor pentru dăruirea și munca depusă în obținerea acestor rezultate, sponsorilor și susținătorilor clubului ILYO. Reprezentăm cu mândrie județul Bistrița Năsăud!” – au precizat conducătorii clubului.

CS Ilyo Bistrița, fiind un club privat, își suportă cheltuielile legate nu numai de deplasare (transport, masă, cazare), dar și cele legate de infrastructura sportivă, echipamente etc. Poate că ar fi interesant ca administratorii județului să arunce câte o privire înspre performanțele acestor sportivi, dar mai ales la ultima propoziție din finalul comunicatului clubului: „Reprezentăm cu mândrie județul Bistrița-Năsăud!”.

 

Adauga comentariu