132 de cazuri active în Bistrița-Năsăud, numărul celor decedați ajungând la 74. 6 cazuri noi au fost confirmate astăzi, printre care un medic legist

Situația epidemiologică în Bistrița-Năsăud rămâne la stadiul de alertă, numărul cazurilor active ajungând astăzi la 132 din totalul celor 927 de cazuri raportate de la începutul pandemiei. Astfel, în ultimele 24 de ore s-au mai infectat 6 bistrițeni.

În ultimele 24 de ore au fost raportate 4 decese, ultimul producându-se la SJU Bistrița cu puțin timp în urmă.

De asemenea, în Bistrița-Năsăud sunt carantinate la această oră 360 de persoane, în timp ce alte 73 se află în izolare.

De la începutul pandemiei, 2566 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat în România.

Între persoanele pozitive, se află 8 polițiști din cadrul IPJ BN, doi jandarmi, doi angajați ISU și două persoane din cadrul unor primării.

54 de activi sunt confirmați în mai multe societăți comerciale din Bistrița-Năsăud, fiind vorba de Intex, Leoni, Raal. Un prim caz de infectare a fost confirmat la IPROEB.

SJU BISTRIȚA: În ceea ce privește situația persoanelor internate: 62 sunt la etajul 4 al SJU Bistrița, patru în ATI.

Precizări:
• Până în prezent, 51 cadre medicale (16 medici, 35 asistenți) și 18 persoane parte din personalul auxiliar (infirmiere, brancardieri) și un angajat din cadrul personalului suport au fost confirmate cu Coronavirus. Dintre acestea, 47 au fost vindecate.
• Printre pacienții confirmați cu Coronavirus se află și o persoană angajată a Serviciului de Ambulanță Județean.
• Patru persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Bistrița – Năsăud. Două sunt declarate vindecate.
• Printre pacienții confirmați cu Coronavirus se află și 22 persoane din cadrul unui Centru pentru vârstnici din județul Bistrița Năsăud (3 infirmiere, 18 beneficiari, asistenta socială a centrului și doi angajați parte din personalul auxiliar).
Toți angajații centrului au fost vindecați. Din păcate, patru beneficiari ai centrului au decedat, însă ceilalți au fost declarați vindecați.
• Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și un cadru medical și o persoană parte din personalul auxiliar ale unui alt Centru de asistență pentru vârstnici din județul Bistrița-Năsăud. Ambele au fost declarate vindecate.
• 76 persoane confirmate cu Coronavirus sunt angajați ai unor agenți economici din județ. Dintre acestea, 22 au fost declarate vindecate.
• Trei persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt pacienți ai unui centru de dializă din județ. Două au fost declarate vindecate.
• Opt persoane bolnave de CoVid-19 fac parte din personalul unor primării din județ. Șase dintre acestea au fost declarate vindecate.
• O persoană bolnavă de CoVid-19 este angajat al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Bistrița-Năsăud.
• O persoană bolnavă de CoVid-19 face parte din personalul Administrației Finanțelor Publice. Aceasta a fost declarată vindecată.
• Trei persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus la nivel de județ sunt polițiști locali. Toate au fost declarate vindecate.
•12 persoane sunt polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție. Patru dintre acestea au fost declarate vindecate.
• Trei persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean. Una a fost declarată vindecată.
• 10 angajați ai ITM Bistrița-Năsăud au fost confirmați pozitiv la testarea cu Coronavirus. Toate aceste persoane au fost declarate vindecate.
În imagine regăsiți situația epidemiologică la nivel național.

Adauga comentariu