107 de persoane pozitive și 55 de decese. Trendul este ascendent cu 12 cazuri noi în Bistrița-Năsăud și 698 la nivel național

Cu o situație epidemiologică deloc de invidiat, decizia Curții Constituționale privind modul de gestionare a crizei Covid 19, pune județul Bistrița-Năsăud într-o situație delicată. Astfel, creșterea numărului de cazuri de persoane infectate este explicată și prin faptul cei testați pozitiv refuză internarea în spital, așa cum s-a întâmplat de curând. Dacă miercuri, 4 persoane infectate cu Sars-Cov2 au refuzat internarea în spital, astăzi, au avut loc alte șase externări la cerere. Astfel, astăzi, la raportarea de la ora 13.00, situația epidemiologică arăta în felul următor: 625 cazuri confirmate de CoVid-19; 55 decese, 463 persoane vindecate și 6 persoane externate la cerere. Precizări: • Până în prezent, 46 cadre medicale (doisprezece medici, 34 asistenți) și 17 persoane parte din personalul auxiliar (infirmiere, brancardieri) și un angajat din cadrul personalului suport au fost confirmate cu Coronavirus. Dintre acestea, 33 au fost declarate vindecate. • Trei persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Bistriţa – Năsăud. Două sunt declarate vindecate. • Printre pacienții confirmați cu Coronavirus se află și 22 persoane din cadrul unui Centru pentru vârstnici din județul Bistrița Năsăud (3 infirmiere, 18 beneficiari, asistenta socială a centrului și doi angajați parte din personalul auxiliar). O infirmieră și trei beneficiari au fost declarați vindecați. • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și un cadru medical și o persoană parte din personalul auxiliar ale unui alt Centru de asistență pentru vârstnici din județul Bistrița-Năsăud. Ambele au fost declarate vindecate. • 25 persoane confirmate cu Coronavirus sunt angajați ai unor agenți economici din județ. Dintre acestea, opt au fost declarate vindecate. • Trei persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt pacienți ai Centrului de dializă Diaverum. Două au fost declarate vindecate. • Șase persoane bolnave de CoVid-19 fac parte din personalul unor primării din județ. Cinci dintre acestea au fost declarate vindecate. • O persoană bolnavă de CoVid-19 face parte din personalul Administrației Finanțelor Publice. Aceasta a fost declarată vindecată. • Trei persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus la nivel de județ sunt polițiști locali. Toate au fost declarate vindecate. • Patru persoane sunt polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție. Toate au fost declarate vindecate. • O persoană dintre cele confirmate cu Coronavirus este din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean. Aceasta a fost declarată vindecată. • 10 angajați ai ITM Bistrița-Năsăud au fost confirmați pozitiv la testarea cu Coronavirus. Toate aceste persoane au fost declarate vindecate.

Comentarii

cititor

12.07.2020 09:36

Cu cio.par.lanii ... indiferent ca-s din Romania sau alta tzara Europeana, nu se poate decat cu parul, cu bota si cu scorbaciul cu bube , ca mai ales tineretul asta ( bo.u.vin ) care nu respecta nimic, sunt anarhici si lipsiti de intelegerea starii de pericol, vom intra inapoi in starea DE URGENTZA IN MOD SIGUR !Ma, parca nu-s normali la scafarlie. Vedeti ce se intampla mai ales pe Litoral si prin alte statiuni, unde se suie claie peste gramada , unul peste hal'lalt ... si nu iau nici un fel de mesuri de protectie sociala, vin indaratu-lea si ne infecteaza pe toti din nou . ( Mai ales bucurestenii... ca ei se duc in special la fiecare sfarsit de saptamana pe Litoral si fac ceea ce fac si ceea ce se vede la TV ... in nici un ca ardelenii si banatzenii )  Cat credeti c-o sa mai reziste si doctorii in spitale ? Intr-o buna zi, o sa refuze sa mai interneze orice " infectat " si-l vor lasa sa crape acolo unde se afla . Ma nici tata respect macar fata de acesti oameni care impreuna cu asistentele din spitale, fac eforturi enorme sa-i vindece pe ciu.ciu.metzii care se infecteaza ... Cat credeti c-o sa mai reziste si o sa mai accepte sa-si bata joc de ei , aceasta po.pu.lime redusa mintal  ?! Trist, dar cu tineretul nostru din ziua de astazi, se pare ca nu vom ajunge la nici un rezultat, altul decat punand " parul " la ei . 

Adauga comentariu